Episod terjatuh semasa sebuah acara fesyen, dikecam netizen kerana suara tidak sampai dan macam-macam perkara lagi sama sekali tidak akan melemahkan semangat remaja bernama As’ad Motawh ini.

 

Malah semua pengalaman yang dikutip oleh penyanyi (dan kini juga bergelar pelakon!) menjadikannya lebih bersemangat, matang dan kuat dari dalaman.

Pada usia yang cukup muda, As’ad melakukan sesuatu yang dianggap cukup sukar satu ketika dahulu.

Menembusi pasaran Indonesia.

Bukan calang-calang selebriti berjaya berbuat sedemikian. Dato’ Seri Siti Nurhaliza, Search, Sheila Majid dan Bront Palarae.

Foto: Jazlan Nangar. Styling: FZ Aimman

 

“Bagi saya, semua itu mengajar saya untuk belajar dengan cepat. One moment you’re down, but you always need to pick yourself up dengan cepat.

“Saya terlalu muda, namun itu bukan alasan not to go after my dreams. Untuk menjadi penyanyi yang lebih baik, banyak perkara yang perlu saya belajar. Bukan saja dari segi teknik nyanyian, malah perlu belajar untuk sentiasa rendah diri dan tahu menerima kritikan membina,” kongsi As’ad

Walaupun sering berkongsi posting baru di Instagram, namun masih ada perkara yang kekal rahsia mengenai As’ad. Antara…

IKLAN

 

* * * * *

01

Siapa sangka remaja berusia 17 tahun ini pandai ber-beatbox.

 

* * * * *

02

Pelakon kegemaran As’ad katanya ialah Daiyan Trisha. Eh, suka sebab Buskers eh? Hehe. Kata As’ad, bukan saja Daiyan cantik tetapi juga kerana dia berbakat dan pandai membawa diri.

IKLAN

* * * * *

03

Selain daripada gitar, As’ad juga mahir untuk bermain dram dan piano.

 

* * * * *

04

Nampak je kurus meninggi tetapi As’ad pun aktif bersukan tahu tak. Antara acara yang pernah disertainya adalah sukan olahraga 100 meter dan As’ad juga pernag bertindak sebagai penjaga gol. Wow, siapa kata orang kurus tak boleh jaga gol?

IKLAN

 

* * * * *

05

Ramai yang berkata wajah As’ad ini sesuai dengan imej skaters. Jawapannya,

Tepat sekali!

Dia sering menemani adiknya, Ashraf Motawh untuk aktiviti skating di jalanan.

 

* * * * *

Bagi korang yang meminati As’ad seperti kami semua, jangan lupa dapatkan Majalah Remaja Isu April-Jun 2018 okay!

Jom support As’ad Motawh.

Remaja Speaks Up!