5 Jenis Seluar ‘Jeans’ Sesuai Untuk Si Peha Besar, Confirm Stylo Lepas Ni!

975

Jeans merupakan salah satu item wajib dan bff bagi Remaja.

Pemilihan pakaian amat penting untuk keselesaan waktu bergerak atau melakukan apa-apa aktiviti. Jadi, tidak hairanlah wanita sentiasa dalam dilema memilih pakaian yang paling sesuai dengan diri mereka walaupun sekadar memilih sepasang seluar jeans.

Bagi yang mempunyai peha yang agak besar mesti rasa kurang confident bila memakai jeans kan?

Hey…tak salah ada peha yang besar. Itu aset okay!

Tak mengapa, dengan kebijaksanaan memilih seluar jeans yang betul, korang boleh merasa hebat dan confident walaupun memiliki peha yang besar.

1. Boyfriend jeans

IKLAN


Jeans yang pertama yah paling sesuai buat pemilik peha besar adalah boyfriend jeans. Potongannya yang longgar akan membuat ilusi tubuh badan lebih proporsional. Korang pun lebih selesa bergerak. Tak hanya itu, Boyfriend jeans akan buat korang terasa lebih in-trend.

2. Dark jeans

Bukan rahsia lagi, pakaian berwarna gelap boleh mengaburi bentuk badan yang besar. Kalau korang tidak confident dengan peha besar, apa kata pakai je jeans berwarna gelap. Tapi tak lah semestinya hitam, jeans biru navy pun okay jua.

3. Flared jeans

Salah satu ciri khas flared jeans adalah potongannya yang melebar dari peha hingga kaki. Jeans jenis ini sangat ‘onzz’ buat korang yang suka gaya retro atau vintage. Why not sekali sekala!

4. High-waist jeans

Kalau korang cukup confident dengan ‘aset’ peha besar korang tu. So seluar jeans jenis high-waist boleh jadi pilihan. Pakai dengan top yang yang dimasukkan ke dalam seluar untuk gaya yang lebih preppy. Fuh cool!

5. Boot-cut jeans

Seperti flare, boot-cut jeans memiliki potongan yang melebar di area betis. Menariknya jenis jeans ni, ia tidak terlalu ketat di bahagian peha sehingga kamu merasa selesa memakainya.

Nah! Mudah sajakan pilih jeans yang sesuai bagi yang memiliki peha yang besar. Min harap lepas ni korang tak sarung jeans macam nangka ketat dan lebih bijak memilih seluar jeans k. Ingat peha besar itu ‘aset’ okay, ihiks!