Peminat Jungkook BTS pasti gugur jantung dan risau apabila bintang kesayangan korang ini menerima ugutan bunuh daripada stalker.

ARTIKEL BERKAITAN : Gugur Jantung Bila Jungkook BTS Padam Semua Gambar Di Instagram? Ini Penjelasannya

Selama ini, Jungkook BTS sering merasa terganggu kerana dipanggil dan diikuti oleh orang yang tidak dikenali. Malah mendapat penghantaran makanan secara tiba-tiba.

5 Fakta Jungkook BTS Diancam ‘Sasaeng’, Peminat Gesa HYBE Bertindak Tegas
Jungkook BTS. Foto: Twitter @bts_bighit

Kini peminat Jungkook BTS menggesa agensi HYBE mengambil tindakan tegas selepas akaun Instagram didapati mengandungi ugutan bunuh.

Berikut adalah 5 fakta mengenai Jungkook BTS menerima ugutan bunuh daripada ‘sasaeng’ atau dikenali sebagai peminat fanatik:

Nombor HP Jungkook BTS Tersebar

Sebelum ini pada Jun 2019, Jungkook BTS menegur sasaeng yang menelefonnya ketika mengadakan siaran langsung di bilik hotel. Nombor telefon bimbitnya disebarkan oleh orang yang tidak bertanggungjawab. Jungkook BTS mengakui dia tidak selesa dan memberitahu peminat bahawa dia segera menyekat pemanggil setiap kali dia mendapat panggilan serupa.

Jungkook BTS Akui Takut

Kejadian yang sama berlaku semasa acara GRAMMY 2022. Jungkook BTS, yang sedang mengadakan siaran langsung, menerima panggilan telefon daripada nombor yang tidak dikenali.

IKLAN

Tetapi tidak ada yang menjawabnya ketika dia menjawab. Pada masa itu Jungkook BTS mengakui bahawa dia marah dan takut kerana orang itu telah menceroboh privasinya.

Diekori Pulang Dari Gym

Penyanyi Dreamers bukan sahaja mendapat panggilan telefon yang menjengkelkan. Pada Mac 2023, sasaeng yang melulu mengikut Jungkook BTS pulang ke rumah selepas gim. Alamat rumahnya pula tersebar.

Dia sekali lagi mengingatkan sasaeng supaya tidak melakukan sesuatu yang melampaui batas. “Jangan datang berjumpa saya semasa saya bersenam. Peminat lain boleh datang jika mereka mahu, tetapi ada perkara yang perlu kita jaga antara satu sama lain.”

Mendapat Kiriman Makanan Meragukan

IKLAN

Terbaru Jungkook BTS mendapat makanan dihantar ke rumahnya tanpa kebenaran. Pada 4 Mei, dia menghantar permintaan kepada peminat untuk berhenti melakukannya.

Jika sasaeng masih menghantar makanan, Jungkook BTS mengesahkan akan mengambil tindakan segera.

“Tolong jangan hantar makanan ke rumah saya. Saya tidak akan makan lagi. Saya berterima kasih atas keprihatinan itu, tetapi saya boleh makan dengan baik sendiri. Jadi jaga makanan awak sendiri. Saya mohon. Jika awak kawan-kawan hantar sekali lagi, saya akan semak nombor pesanan dan ambil tindakan.” Jadi berhenti.”

Menerima Ancaman Bunuh daripada Wanita

Kini netizen Korea menemui akaun Instagram @chu02859 yang mengancam untuk membunuh Jungkook BTS. Pemilik akaun memuat naik gambar pisau itu dan menulis penerangan padanya.

IKLAN

Selain itu, individu berkenaan turut mengaku bahawa memang benar dialah yang menghantar makanan ke rumah Jung-kook dan menyatakan rasa kesalnya kerana idola itu enggan memakannya.

5 Fakta Jungkook BTS Diancam ‘Sasaeng’, Peminat Gesa HYBE Bertindak Tegas

Oleh itu, peminat yang bimbang dengan ugutan bunuh ini, terus mendesak HYBE dan Bighit Music untuk melindungi artis mereka, dengan menghantar e-mel dan segala butiran yang penting bagi menangkap pengancam tersebut.

Pada masa yang sama, hashtag #ProtectJungkook telah trending di Twitter dengan lebih 14 ribu hantaran.

Haihh…semoga keselamatan Jung-kook sentiasa terjamin.

BACA LAGI : Kesibukan Jungkook BTS Tidak Mengganggu Misinya Bergelar Graduan Sarjana Muda

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI