Foto Via Allkpop

Pelakon Korea Kang Dong Won didakwa menjalinkan hubungan dengan Rose BLACKPINK. Dakwaan itu bermula dengan tersebarnya foto Kang Dong Won dan Rose BLACKPINK sedang melepak bersama rakan-rakan mereka.

ARTIKEL BERKAITAN : Rosé Blackpink Tinggalkan Banyak ‘Easter Eggs’ Dalam ‘On The Ground’

4 Fakta Hubungan Rose BLACKPINK & Kang Dong Won, Didakwa Berkasihan. Agensi Turut Beri Kenyataan
Foto Via allkpop

Ekoran khabar angin hangat, agensi Rose BLACKPINK akhirnya menjawab khabar angin artisnya berpacaran dengan Kang Dong Won. Bagaimanapun, YG Entertainment tidak menafikan atau mewajarkannya.

Kemudian netizen Korea turut menyerlahkan keakraban Kang Dong Won dengan Rose BLACKPINK. Kedua-duanya diketahui mempunyai ramai kenalan yang sama sehingga didakwa memakai barangan couple setiap hari.

Berikut adalah 4 fakta tentang Kang Dong Won yang didakwa kekasih Rose BLACKPINK:

1. Baru berhubungan

Rose BLACKPINK dan Kang Dong Won sudah lama tidak bertemu. Kedua-duanya diketahui pernah mengunjungi kediaman pereka fesyen dan usahawan Eva Chow.

4 Fakta Hubungan Rose BLACKPINK & Kang Dong Won, Didakwa Berkasihan. Agensi Turut Beri Kenyataan

Ini dapat dilihat dari muat naik foto Riccardo Tisci, bekas Ketua Pegawai Kreatif Burberry pada Selasa (11/4/2023). Pelakon itu dilihat duduk di sebelah Rose BLACKPINK.

IKLAN

2. Dikaitkan dengan pengaruh dadah

Tanpa disangka, muat naik gambar Riccardo Tisci menimbulkan spekulasi di kalangan peminat. Pemilik akaun Twitter @GIRL0VESICK berkata Rose BLACKPINK, Kang Dong Won, dan rakan-rakan mereka seolah-olah berada di bawah pengaruh dadah.

Akibatnya, Riccardo Tisci segera memadamkan muat naik fotonya daripada Instagram. YG Entertainment juga menafikan sekeras-kerasnya bahawa Rose BLACKPINK dan rakan-rakannya mengambil dadah terlarang.

3. Dilihat Menggunakan Item Yang Sama

Desas-desus tentang hubungan cinta antara Kang Dong Won dan Rose BLACKPINK tersebar pada Ahad (16/4/2023). Siaran viral tanpa nama mengenai komuniti Korea bertajuk “Mendedahkan bukti bahawa Kang Dong Won dan Rose BLACKPINK sedang berpacaran.”

IKLAN

4 Fakta Hubungan Rose BLACKPINK & Kang Dong Won, Didakwa Berkasihan. Agensi Turut Beri Kenyataan

Dalam catatan ini, akaun tanpa nama menyebut persamaan antara Rose BLACKPINK dan Kang Dong Won yang dianggap sebagai ‘bukti’. Kedua-duanya dilihat memakai rantai leher kerjasama John Elliott dan M.A.R.S yang sama.

Ahli BLACKPINK itu juga dituduh mengenali Eva Chow daripada Kang Dong Won. Kedua-dua Rose dan Kang Dong Won juga mengenali antara satu sama lain Youn Yuh Jung, V BTS, dan pemuzik Jepun Yoshiki Hayashi.

Ketibaan Rose BLACKPINK di tayangan perdana filem Broker, lakonan Kang Dong Won, turut menjadi perhatian. Di bawah ruangan komen, seorang netizen Korea mendakwa pernah melihat mereka berdua berkencan.

4. YG Entertainment Bersuara

IKLAN

Hari ini, Isnin (17/4/2023), YG Entertainment mengeluarkan kenyataan rasmi menjawab khabar angin hubungan Rose BLACKPINK dan Kang Dong Won.

YG Entertainment tidak menafikan mahupun mengesahkan bahawa mereka berdua sedang berpacaran. Kerana agensi menganggap ini termasuk alam peribadi artis.

“Tiada apa yang perlu disahkan kerana ini adalah alam peribadi artis,” tegas agensi Rose BLACKPINK seperti dilaporkan Koreaboo.

Kalau betul pun mereka ada hubungan, apa salahnya kan?

BACA LAGI : 10 Idol KPop Ini Pemilik Pinggang ‘Kerengga’, BLACKPINK Mendominasi

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI