McDonald’s dan Prosperity Burger mereka memang tak boleh dipisahkan. Sejak 1994 dan hingga kini iaitu kira-kira sepanjang 28 tahun di Malaysia, Prosperity Burger menjadi favorite seperti satu tradisi.

28 Tahun Jadi ‘Favorite’ Rakyat Malaysia, Prosperity Burger Kembali Bawa Hadiah Lumayan

Malah kita semua sanggup menunggu setahun lamanya untuk menelan kembali daging lembu (atau ayam) dengan sos lada hitam tu. Pergh!!

Tahun ini, Prosperity Burger dikeluarkan sedikit pantas berbanding tahun-tahun sudah iaitu bermula hari ini, dan ada sesuatu yang special. Bukan hanya burger yang digilai ramai, Twister Fries dan Prosperity McFizz yang didatangkan sekali juga memang ada pengikutnya sendiri.

28 Tahun Jadi ‘Favorite’ Rakyat Malaysia, Prosperity Burger Kembali Bawa Hadiah Lumayan
Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pemasaran McDonald’s Malaysia, Melati Abdul Hai

Menariknya lagi, tahun ini MCDONALD’S Malaysia menawarkan hadiah lumayan sempena tahun ke-28 Prosperity Burger di pasaran Malaysia menerusi peraduan Scan & Win Gifts Prosperity Contest bermula hari ini hingga 5 Januari depan.

IKLAN

Hadiah dia bukan biasa-biasa ya, hadiah lumayan yang menanti adalah Proton X-70, Samsung TV 55 inci, Samsung S21 Plus, pembersih udara Dyson, Samsung Galaxy Tab S7, jam tangan jenama Garmin Venu S2 dan Bose Soundlink Micro Bluetooth Speakers.

28 Tahun Jadi ‘Favorite’ Rakyat Malaysia, Prosperity Burger Kembali Bawa Hadiah Lumayan

28 Tahun Jadi ‘Favorite’ Rakyat Malaysia, Prosperity Burger Kembali Bawa Hadiah Lumayan

IKLAN

Menurut Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pemasaran McDonald’s Malaysia, Melati Abdul Hai berkata  dengan setiap pembelian Prosperity Burger, pelanggan layak untuk setiap penyertaan dengan mengesan kod QR pada pembalut Prosperity Burger.

“Selain hadiah utama, kami turut membawakan hadiah seperti Sundae Cone, Apple Pie, McChicken dan McCafe Iced Latte.

“McDonald’s Malaysia sentiasa teruja untuk mengembalikan Prosperity Burger pada setiap akhir dan awal tahun,” katanya ketika menghadiri Majlis Prosperity Burger ke-28 tahun di McDonald’s Mutiara Damansara, baru-baru ini.

IKLAN

Bagi tahun ini, McDonald’s Malaysia membawakan Prosperity Burger bertemakan ‘Prosperity, No Matter What’ bagi mengajak rakyat Malaysia mengeratkan silaturahim dan mencipta kenangan bersama orang tersayang.

Bagi korang yang sudah lama menunggu kemunculan Prosperity Burger ini, boleh lah membelinya di Mcd seluruh negara dengan harga RM14.99 satu set. Cepat tau, masa terhad dan jangan lupa mengesan kod QR pada pembalut Prosperity Burger tu.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI