Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Home Gaya Hidup 11 Firma Malaysia antara 200 Syarikat Terbaik Disenarai Forbes

11 Firma Malaysia antara 200 Syarikat Terbaik Disenarai Forbes

Siapa bilang warga Malaysia tidak mampu untuk mencapai kekayaan hasil usaha dan idea kreatif perniagaan dalam musim pandemik ini.

Dalam keadaan ekonomi tidak menentu dan ramai masih tercari-cari kerja akibat kesan ekonomi, masih ada banyak syarikat besar di Asia yang kukuh dan mampu menjamin masa depan jika dapat bekerja di syarikat ini.

11 Firma Malaysia antara 200 Syarikat Terbaik Disenarai Forbes
Foto Via Pexels

Baru-baru ini, 11 firma di Malaysia telah diiktiraf oleh Forbes Asia dan merupakan antara 200 Syarikat Terbaik Bawah Satu Bilion 2021. Ia juga berdasarkan daya tahan mereka mengharungi pandemik COVID-19.

IKLAN

11 Firma Malaysia antara 200 Syarikat Terbaik Disenarai Forbes

Senarai tahunan itu dikeluarkan bagi mengiktiraf syarikat tersenarai kecil dan sederhana di rantau Asia Pasifik yang merekodkan jualan di bawah AS$1 bilion.
Firma Malaysia yang berada dalam senarai Forbes Asia ini ialah :
  1. Comfort Gloves Bhd
  2. D&O Green Technologies Bhd
  3. Dancomech Holdings Bhd
  4. Dufu Technology Corp Bhd
  5. FoundPac Group Bhd
  6. Frontken Corp Bhd
  7. Revenue Group Bhd, Scientex Bhd
  8. Thong Guan Industries Bhd
  9. UG Healthcare Corp Ltd
  10. ViTrox Corp Bhd

Menurut Forbes Asia, di sebalik penularan wabak COVID-19 di seluruh dunia, senarai Syarikat Terbaik Bawah Satu Bilion menonjolkan kemampanan 200 syarikat tersenarai kecil dan sederhana di rantau Asia Pasifik yang mempunyai nilai jualan di bawah AS$1 bilion.

IKLAN

Menurut Fobes lagi, syarikat berkaitan penjagaan kesihatan dan farmaseutikal paling menyerlah. Sementara itu, firma teknologi dan logistik yang berkaitan dengan ledakan e-dagang global juga mendapat manfaat.

IKLAN

Biarpun negara dilanda pandemik COVID-19 pada tahun lalu,syarikat-syarikat ini telah membuktikan bahawa ekonomi negara masih berada pada landasan yang bagus setelah mencatatkan peningkatan memberangsangkan bagi perniagaan masing-masing.

Janji kreatif dan pandai grab peluang yang ada!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI