Okay, lets face it. Gigi Hadid memang semulajadi mempunyai rupa paras yang sangat cantik. REMAJA rasa kalau dia bangun tidur pun masih nampak lawa lagi.

Maka disebabkan itu juga supermodel bertaraf dunia ini sentiasa menjadi perhatian ramai terutamanya Zayn Malik.. eh? Ramai yang tertanya-tanya apakah tip kecantikan yang sering diamalkannya.

Jom check out 10 tip yang diamalkan Gigi Hadid.

1. Letak ubat gigi

10 Tip Kecantikan Yang Diamalkan Oleh Gigi Hadid

Persis namanya, Gigi Hadid menggunakan ubat gigi untuk mengeringkan jerawat. Menurut Gigi, ibunya mengajar sejak kecil untuk mengeringkan jerawat pada waktu malam dengan menyapu ubat gigi.

2. Jangan ubah kening

10 Tip Kecantikan Yang Diamalkan Oleh Gigi Hadid

Korang perasan tak Gigi Hadid merupakan antara selebriti yang mempunyai kening paling cantik. Rahsianya jangan ubah bentuk kening semulajadi. Kemaskan bahagian atas atau bawah tapi jangan sesekali mengubahnya.

IKLAN

3. Sentiasa cuci muka

10 Tip Kecantikan Yang Diamalkan Oleh Gigi Hadid

Untuk nampak lebih segar amalkan memcuci muka walaupun dengan hanya air biasa sahaja bila rasa kepenatan. Walau rasa penat macam mana sekalipun jangan tinggalkan amalan mencuci muka terutamanya sebelum dan selepas tidur.

BACA: 8 Cara Terbaik Kurangkan Gula Dalam Kehidupan Seharian

4. Pelembap muka

Ramai gadis yang menenakan solekan dalam kehidupan seharian mereka. Begitu juga dengan Gigi yang sering sibuk dengan pelbagai sesi penggambaran. Untuk itu dia sentiasa mengenakan pelembap dengan banyak.

IKLAN

5. Solekan ringkas

10 Tip Kecantikan Yang Diamalkan Oleh Gigi Hadid

Bagi hari-hari biasanya, Gigi lebih selesa mengenakan solekan yang ringkas dan tak keterlaluan. Hanya menggunakan foundation, bronzer dan maskara.

6. Tisu basah

Sebagai seorang selebriti yang sentiasa bergerak, Gigi memerlukan tisu basah dalam kehidupannya seharian. Ia bukan sahaja penting bagi membersihkan tangan daripada sebarang kuman tetapi boleh digunakan untuk mencuci kotoran debu di wajah.

IKLAN

7. Deodoran gel

10 Tip Kecantikan Yang Diamalkan Oleh Gigi Hadid

Ya, Gigi Hadid bukannya immortal yang tak ada bau badan. Untuk deodoran dia lebih selesa menggunakan yang jenis clear gel kerana ia lebih selesa.

8. Bersolek bila perlu

Sejak kecil Gigi sering dinasihatkan oleh ibunya untuk menjaga kulit wajah. Dan antara tip yang sering diamalkannya ialah bersolek hanya bila perlu.

9. Makanan semulajadi

“We are what we eat”. Pernah dengar istilah itu? Bagi Gigi dia sentiasa mengambil berat tentang pemakanannya dan sentiasa bersenam.

10. Basuh rambut

10 Tip Kecantikan Yang Diamalkan Oleh Gigi Hadid

Percaya atau tidak, Gigi Hadid tidak membasuh rambutnya terutamanya dengan menggunakan syampu setiap hari. Tinggal di negera empat musim, Gigi memastikan untuk membasuh rambut selang sehari bagi memastikan ia menjadi sihat semulajadi.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI