Yeke orang kata mewarna rambut mampu mengubah penampilan agar kelihatan lebih segar, cantik, mempesona malahan lebih vogue?

Jika korang terfikir ingin ubah gaya dan penampilan dan terfikir untuk mewarnakan rambut dengan warna-warna yang memukau, ambil inspirasi dari Kylie Jenner.

Kalau korang terfikir ingin ubah gaya dan penampilan dan terfikir untuk mewarnakan rambut dengan warna-warna pastel, ambil inspirasi dari Kylie Jenner.

Kuning bagaikan buah lemon

Hitam itu menawan!

Merah menyala

Biru ais seperti Frozen

IKLAN

Hot pink yo!

Menggoda dengan ungu

Dah macam barbie dengan warna blonde

Sebiru lautan!

IKLAN

Merah jambu buat Kylie lagi comel dan seksi kan?

Blonde highlight

Paling cantik, Rose gold!

IKLAN

Sebenarnya banyak lagi pilihan warna Kylie tapi di atas antara yang paling cantik dan penulis suka tapi ini paling win!

Tapi, pastikan sesuatu pewarna itu tidak merosakkan rambut kamu? Haa, ini 3 bahan WAJIB ada dalam senarai kandungannya untuk memelihara rambut korang.

  • Minyak Almond

Badam umpama bahan magikal, semua benda pun boleh diselesaikan menggunakan badam.

Ini kerana ia mengandungi vitamin E yang boleh meningkatkan kesihatan kulit kepala dan rambut. Badam juga merupakan antara cara terbaik untuk mengelakkan rambut bercabang, terutamanya bagi korang yang mempunyai masalah rambut kering setelah ia diwarnakan.

  • Minyak Kelapa

Ada sebab mengapa minyak kelapa popular di kalangan ramai masyarakat dahulu. Ini kerana ia mampu melindungi rambut daripada rosak akibat terdedah pada sinar matahari untuk tempoh yang terlalu lama.

Selain itu, minyak kelapa juga berkesan menghilangkan kelemumur dan mencegah uban.

  • Minyak Zaitun

Fungsi minyak zaitun ini mungkin sama seperti minyak kelapa, namun ia juga bagus untuk menjadikan rambut lebih kuat, sihat serta mengelakkan rambut mengalami masalah kebotakan.

 

So try la guys!

Selamat Beramal!