Bros before foes, guys.

 

Kalau korang masih ingat dengan kes penyanyi berusia 21 tahun yang dilaporkan cuba mencederakan seorang pekerja stesen minyak dan enggan bekerjasama dengan pihak polis, pastinya korang sudah tahu bahawa penyanyi yang dimaksdkan ialah komposer remaja, Zynakal.

“Zynakal Dah Seperti Keluarga, Saya Kena Tolong” – Sufian Suhaimi

Kes yang berlaku pada akhir bulan Ogos lalu telah mengakibatkan penahanan Zynakal atau nama sebenarnya, Muhammad Raziq Rosli oleh pihak polis dan didenda RM2,8000 oleh mahkamah selepas dia mengaku salah.

Seorang rakannya yang berada di lokasi iaitu penyanyi Fareez Fauzi tampil menceritakan apa yang sebenarnya terjadi daripada point of view-nya. Dia pertahankan Zynakal dengan berkata rakannya itu sedang bergelut dengan emosi pada masa ini.

IKLAN

BACA: “Serang Pekerja Stesen Minyak Kerana Tertekan” Fareez Fauzi Buka Cerita

“Zynakal Dah Seperti Keluarga, Saya Kena Tolong” – Sufian Suhaimi

Kini, seorang lagi rakan Zynakal iaitu Sufian Suhaimi beranggapan keadaannya semakin baik selepas Sufian membawanya mendapatkan rawatan.

Bercakap kepada rakan media di Harian Metro, Sufian mengakui terkejut dengan tindakan luar daripada kebiasaan oleh Zynakal. “Saya tahu bukan itu sikap sebenarnya. Dia seorang yang pemalu, merendah diri dan menghormati orang lain.

IKLAN

“Zynakal Dah Seperti Keluarga, Saya Kena Tolong” – Sufian Suhaimi

“Zynakal sudah seperti keluarga, jadi bila ada yang berdepan masalah tentulah kita perlu membantu,” jelasnya.

Sufian kini sedang membantu dia mengembalikan kesihatan rakannya itu secara fizikal dan mental. Ia masih diteruskan sehingga kini. Oleh itu, rakan komposer bagi lagu Mencoba nyanyian Sufian itu sedang berehat daripada karier seninya buat masa ini.

IKLAN

Good job Sufian!

BACA: Melting Tengok! Peminat Teruja Sufian Suhaimi Bergelar Young Daddy

Pada minggu lalu, seorang lagi penyanyi remaja iaitu Ismail Izzani telah meluahkan rasa rindunya kepada Zynakal.

Dalam posting di Instagram itu, Mail menulis, “Get well soon Zynakal. Aku dengan mama rindu kau. Please comeback. Doakan Zyn pulih macam dulu guys.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI