Isteri kepada Tunku Mahkota Johor, YM Che’ Puan Besar Khaleeda memang dikenali sebagai seorang yang pengasih, lebih-lebih lagi kepada kanak-kanak. Sebelum ini, beliau telah menyantuni adik Bella (kanak-kanak sindrom down yang didera) di Taman Tema Lego Land Malaysia Resort.

BACA: Isteri Tunku Mahkota Johor Santuni Bella & Kanak-Kanak Istimewa Ke Legoland

Terbaharu, menerusi instagram story yang dimuat naik, YM Che’ Puan Khaleeda dilihat membuat gesaan untuk menyiasat kembali kes kematian bayi perempuan Nour Rania Asyifaa Yuseri (Syifaa) ketika masih dalam jagaan di pusat jagaan kanak-kanak Bandar Seri Sendayan, Negeri Sembilan pada Februari lalu.

Isteri TMJ berkongsi sebuah hantaran yang dibuat oleh bapa Syifaa, Yuseri Yusoff yang memuat naik gambar kecederaan anaknya itu serta laporan bedah siasat yang meragukan dengan peringatan mengenai tarikh sebutan semula kes inkues di Mahkamah Koroner Seremban pada 29 Jun depan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yuseri Yusoff (@yuseriyusoff)

Namun, YM juga berasa curiga dengan menjelaskan bahawa tidak masuk akal jika Baby Syifaa terjerut buai dengan ada kesan luka di kaki seperti dia diheret. “Bagaimana seseorang boleh melakukan perkara ini ke atas kanak-kanak yang tidak terdaya?” jelasnya.

IKLAN
YM Che’ Puan Besar Khaleeda Gesa Kes Kematian Baby Syifaa Disiasat Semula
Sumber: Instagram @ymchepuankhaleeda

Di hantaran story itu juga YM turut menandakan Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Rina Harun bagi memberi peringkatan kepada individu-individu yang bertanggungjawab.

YM Che’ Puan Besar Khaleeda Gesa Kes Kematian Baby Syifaa Disiasat Semula
Sumber: Instagram @ymchepuankhaleeda

Jelas beliau lagi, kalau betul dijerut dengan buai, bukankah ia akan menunjukkan kesan yang lebih tebal? Tidak pernah pula beliau lihat buai yang bertali nipis.

IKLAN
YM Che’ Puan Besar Khaleeda Gesa Kes Kematian Baby Syifaa Disiasat Semula
Sumber: Instagram @ymchepuankhaleeda

Baby Syifaa disahkan meninggal dunia pada pukul 4.30 petang 22 Februari lalu selepas dibawa pengasuhnya ke Klinik Kesihatan Sendayan untuk rawatan. Siasatan awal polis mendapati pengasuh bayi itu mendakwa mangsa dijumpai dalam keadaan tidak sedarkan diri dengan leher dan kepalanya terkeluar daripada buaian dan tergantung pada kain buaian, manakalanya badannya berada di dalam buaian.

Pengurusan kes inkues bagi menentukan punca kematian baby Syifaa ditetapkan semula pada 29 Jun depan di Mahkamah Koroner Seremban. Semoga keadilan berpihak kepada orang yang benar. Sama-sama kita doakan!

IKLAN

Sumber: (1), (2)

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

https://www.youtube.com/watch?v=t8CUdP77dPE

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI