Semua tahu bahawa Universiti Harvard adalah antara salah satu universiti terbaik di seluruh dunia. Tapi cuba bayangkan kalau korang dapat belajar jurusan yang ada di Universiti terkemuka ini. Teruja bukan.

Wow Menarik, Universiti Harvard Tawar 67 Kursus Online Secara Percuma

Ini bukan angan-angan Pak Jenin lagi, baru-baru ini Universiti terkemuka di dunia Harvard umum membuka kelas pengajian secara percuma di dalam talian.

Harvard menawarkan 67 kursus berkenaan untuk tempoh virus pendemik Covid-19 ini.

Antara kursus yang ditawarkan adalah di dalam bidang teknologi maklumat iaitu pengaturcaraan permainan.

Wow Menarik, Universiti Harvard Tawar 67 Kursus Online Secara Percuma

Kursus berkenaan berlangsung selama 12 minggu dan para pelajar perlu memberi komitmen masa enam hingga sembilan jam seminggu.

IKLAN

Penerangan kursus
Dalam usaha untuk memahami bagaimana permainan video itu sendiri dilaksanakan, anda akan meneroka reka bentuk permainan kanak-kanak seperti: Super Mario Bros, Pong, Flappy Bird, Breakout, Match 3, Legend of Zelda, Angry Birds, Pokémon, Helikopter 3D Permainan, Gumpalan, dan Portal.

Melalui kuliah dan kerja tangan, kursus ini meneroka prinsip grafik 2D dan 3D, animasi, bunyi, dan pengesanan perlanggaran menggunakan rangka seperti Unity dan LÖVE 2D, serta bahasa seperti Lua dan C #. Dengan kelas, anda akan memprogram beberapa permainan anda sendiri dan mendapat pemahaman yang mendalam tentang asas-asas reka bentuk dan pembangunan permainan.

Turut ditawarkan ialah pengajian mekanikal berkaitan Pengudaraan Mekanikal untuk COVID-19.

Wow Menarik, Universiti Harvard Tawar 67 Kursus Online Secara Percuma

Penerangan kursus
Kursus di Harvard ini akan membantu mempersiapkan doktor hospital bukan ICU berlesen untuk membantu operasi ventilator.

IKLAN

Memandangkan semakin banyak pesakit yang mengikat COVID-19 dan membangunkan radang paru-paru, sistem perubatan itu, dan akan terus menjadi, amat memerlukan profesional perubatan berlesen yang boleh membantu dalam operasi ventilator mekanikal.

Kursus ini memberikan maklumat umum mengenai pengudaraan mekanikal.

Ia bertujuan untuk profesional perubatan berlesen. Keperluan pesakit dan pengaturan penjagaan klinikal berbeza-beza, dan maklumat yang diberikan tidak dimaksudkan sebagai nasihat perubatan, diagnostik atau rawatan.

Wow Menarik, Universiti Harvard Tawar 67 Kursus Online Secara Percuma

IKLAN

Ventilator harus digunakan di bawah pengawasan profesional perubatan berlesen yang berkelayakan.

Rujuk arahan pengeluar untuk peranti tertentu yang anda gunakan dan lembaran maklumat produk untuk sebarang ubat yang diberikan. Subjek ini adalah rumit dan berkembang.

So kalau korang bercita-cita nak jadi pelajar Universiti Harvard inilah peluangnya. Moga kursus ini juga mampu mengisi masa lapang korang sepanjang PKP ni.

KLIK pautan ini untuk maklumat lanjut pengajian di Harvard:

https://bit.ly/2wEvNkA

Sumber : Harvard Universiti Online

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI