‘Blind date’, apa yang berlegar difikiran korang tentang perkataan tersebut?

Desperate, kaedah yang dah lapuk dan lama, terlalu konservatif, cara lama untuk cari pasangan, dan berbagai-bagai jenis tanggapan yang bermain di minda mengenai blind date ni. Malah kebanyakan tanggapan tersebut menjerumus ke arah negatif! Tapi ia ternyata salah, siapa cakap ‘blind date’ ni kaedah cari pasangan yang dah lama dan tidak sesuai untuk diguna pakai pada masa kini?’

“Weh Comel…”, Netizen Teruja Bila Hijabi Malaysia ‘Blind Date’ Dengan Oppa Korea

Baru-baru ini, seorang pelajar Malaysia di Korea Selatan, Syasya, 22, berpeluang untuk ‘blind date’ dengan jejaka korea yang bernama Yoo Dong Kyun.

Sebenarnya, ‘blind date’ tersebut telah dirancang oleh Youtuber terkenal, Blimey. Meskipun detik pertemuan mereka di sebuah kafe seakan-akan janggal, tetapi kedua-duanya semakin serasi apabila meluangkan masa bermain permainan video dan mendengar lagu kesukaan mereka bersama. Malah sepanjang sesi tersebut, kadar denyutan nadi Dong Kyun menandakan bahawa dia cukup selesa serta gembira tatkala bercakap bersama Syasya.

IKLAN

Yang membuatkan warganet teruja adalah sikap Dong Kyun yang berbudi bahasa (gentleman) terhadap Syasya. Dong Kyun sempat bertanyakan kepada Syasya bahasa komunikasi yang dia selesa. Sekali-sekali, mereka akan berkomunikasi dalam bahasa Inggeris.

Dalam pada itu, Dong Kyun yang berusia 24 tahun juga turut bertanyakan mengenai negara Malaysia dan juga agama Islam memandangkan Syasya yang tampil dengan imej berhijab.

IKLAN

Rata-rata warganet juga selesa dan suka melihat penjelasan Syasya kepada Dong Kyun mengenai Islam dan mengapa wanita perlu memakai hijab. Kedua-dua mereka juga kelihatan menjaga batas masing-masing.

Sementara itu, tinjauan kami di ruang komen Youtuber tersebut mendapati bahawa rata-rata daripada mereka yang menonton memberikan komen yang positif.

IKLAN

“Weh Comel…”, Netizen Teruja Bila Hijabi Malaysia ‘Blind Date’ Dengan Oppa Korea
.

Comelnya dorang berdua, harap berjodohan la!

Sumber : Blimey

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI