Foto: The Indian Express

Rasanya ini kali pertama #WayangRemaja bakal membawa korang untuk menonton tayangan perdana filem Hindi, Laal Singh Chaddha yang akan ditayangkan pada 11 Ogos ini di seluruh pawagam tanah air.

Merupakan remake kepada filem Forrest Gump, filem adaptasi versi hindi ini dibintangi oleh pelakon terkenal Aamir Khan, Kareena Kapoor Khan, Naga Chaitanya Akkineni dan Mona Singh. Menjalani penggambaran di lebih 100 lokasi seluruh India, Laal Singh Chaddha memaparkan peristiwa bersejarah India melalui perspektif Laal Singh Chaddha, seorang lelaki dungu yang mempunyai pemahaman tentang emosi.

Laal Singh Chaddha merupakan filem komedi drama yang diarahkan oleh Advait Chandan dan diterbitkan oleh Aamir Khan Production bersama Viacom18 Studios. Difahamkan, filem ini mengalami beberapa perubahan dengan penulisnya, Atul Kulkarni menghabiskan 10 tahun pertama untuk mengadaptasi skrip dan 10 tahun lagi membeli hak adaptasi filem.

Aamir Khan akhirnya berjaya membeli hak filem itu pada awal 2018 dengan bantuan penerbit dan pengarah yang berpangkalan di Los Angeles, Radhika Chaudhari.

IKLAN

Ingin tahu sama ada filem Laal Singh Chaddha ini mampu menyaingi Forrest Gump atau tidak? Jom bersama-sama Remaja menonton tayangan perdana bagi adaptasi ini.

Tarikh: 10 Ogos 2022
Masa: 8.15 malam
Lokasi: TGV 1 Utama

IKLAN

Kami ingin memberikan sepasang tiket percuma dengan hanya menjawab soalan-soalan mudah di bawah. Penyertaan hanya dibuka kepada individu yang tinggal di Lembah Klang bagi memudahkan urusan penebusan tiket.

IKLAN
REMAJA x LAAL SINGH CHADDHA
#WayangRemaja: Menangi Tiket Tayangan Perdana Filem Hindi Laal Singh Chaddha

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

https://www.youtube.com/watch?v=hBLXZZKX8uc&t=148s

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI