18 Filem Tan Sri P. Ramlee Paling Legend Yang Confirm Korang Tengok Lebih Dari Sekali

8039

Allahyarham Tan Sri P. Ramlee merupakan seniman agung yang sangat berbakat dalam menghasilkan karya-karya filem hebat sepanjang zaman.

Kenapa kami katakan begitu? Korang tengok la sendiri stesen televisyen sampai sekarang masih lagi menyiarkan filem-filem lakonan dan arahan daripada seniman hebat ini.

Malah, boleh dikatakan setiap kali filem P. Ramlee di kaca TV, memang dah tak tengok channel lain lagi laa. Kami pun dah tak ingat berapa kali tonton filem-filem tersebut sebab setiap kali ulangan memang tak pernah missed!

Apa yang menariknya, filem-filem ini bukan hanya lucu tapi sarat dengan mesej yang boleh dijadikan pengajaran untuk kita semua.

Jom kita lihat antara filem-filem Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang paling legend.

1. Bujang Lapok

2. Seniman Bujang Lapok

3. Pendekar Bujang Lapok

IKLAN

4. Ali Baba Bujang Lapok

5. Do Re Mi

6. Nasib Do Re Mi

7. Laksama Do Re Mi

8. Tiga Abdul

9. Masam-Masam Manis

10. Labu Labi

11. Nasib Labu Labi

12. Nujum Pak Belalang

13. Ibu Mertuaku

14. Anak Bapak

15. Keluarga 69

16. Anakku Sazali

17. Ahmad Albab

18. Musang Berjanggut

Dalam banyak-banyak filem legend ni, mana paling korang suka?