Masih panas dengan isu yang melanda Emma Maembong pada minggu ini!

 

Namun pagi tadi, ‘suhu panas’ itu seakan sudah turun sedikit dengan pesanan yang disampaikan oleh Nur Heliza Helmi yang mesra dengan panggilan Kak Ja di kalangan selebriti junior dan followers remajanya.

Mungkin juga kerana berkat penghulu hari pada hari ini, sedikit sebanyak komen cercaan yang bertalu-talu memenuhi ruang komen Instagram milik Emma berikutan isu menanggal tudung bertukar kepada doa yang disampaikan oleh pengikutnya. Ia berlaku selepas Kak Ja berkongsi pesanan ringkasnya di foto terbaru milik Emma.

Baca Mesej ‘Kak Ja’ Kepada Netizen, Mendoakan Bukan Bermaksud Menggalakkan

IKLAN

Mereka berdua berjumpa semalam sehingga lewat pagi. Isi kandungan perjumpaan itu menjadi rahsia buat Emma dan Kak Ja, tetapi kami pasti ia adalah sesi bertukar pendapat, meluahkan rasa hati dan untuk mendapatkan nasihat.

Iyalah, Emma dan Kak Ja sendiri telah lama saling mengenali. Kak Ja yang kini sibuk mengelolakan Misi Musim Sejuk Rescue Syria masih sempat untuk pulang ke tanah air sebelum bertolak semula untuk misi seterusnya di negara orang.

Baca Mesej ‘Kak Ja’ Kepada Netizen, Mendoakan Bukan Bermaksud Menggalakkan

IKLAN

Jadi alang-alang berada di sini dan melihatkan ‘adiknya’ ini sedang bertarung dengan diri serta orang ramai di luar sana, Kak Ja tidak sama sekali menghukumi keputusan Emma tersebut malah mengajak netizen untuk merenung semula kata-kata cercaan yang dimuat naik berikutan isu ini.

Berikut adalah pesanannya:

 

IKLAN

Baca Mesej ‘Kak Ja’ Kepada Netizen, Mendoakan Bukan Bermaksud Menggalakkan

 

REMAJA menyedari banyak komen yang menjurus ke arah menghukumi Emma tanpa filter. Malah lebih menakutkan adalah apabila ada remaja yang berkata, “Buat apa nak kisah, kita doakan dia bukan akan berubah pun. Lagi teruk nanti adalah.”

Mendoakan seseorang agar diberikan hidayah dan berubah BUKANLAH bermaksud kita menggalakkannya untuk melakukan kesalahan. Kita renungi perkongsian Kak Ja di atas, Salam Jumaat!

BACA: Tweet Da’i Berkaitan Isu Buka Hijab Buatkan Followers Terfikir Sejenak

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI