Pengambilan vitamin atau suplemen adalah bertujuan untuk menambah nutrien yang kurang didalam badan. Ramai diantara kita yang mengambil suplemen sebagai salah satu alternatif untuk membantu mengurangkan masalah kesihatan.

Bagi individu yang mempunyai masalah resdung, seorang pengguna di laman Facebook yang dikenali sebagai Fad Feline Family telah berkongsi satu produk yang digunakan untuk mengurangkan simptom resdung kerana sebelum ini, hari-hari dia mengalami selesema yang teruk dan kerap bersin.

Wanita Ini Kongsi Suplemen Terbaik Untuk Kurangkan Masalah Resdung
Foto: Fad Feline Family

Individu itu cuba mencari penyelesaian dan sehinggalah dia terbaca tentang Horseradish, selepas menggunakannya, paling kerap pun kena selesema seminngu sekali atau dua bulan sekali. Memang terbaik.

IKLAN

Horseradish + garlic mengandungi gabungan herba yang secara tradisionalnya digunakan untuk melegakan kesesakan hidung. Ia sesuai untuk individu yang mengalami alergik dan kesesakan saluran pernafasan. Suplemen ini memiliki kebaikan untuk membersihkan saluran pernafasan. Bawang putih secara tradisionalnya telah digunakan untuk melegakan hidung terumbat.

Wanita Ini Kongsi Suplemen Terbaik Untuk Kurangkan Masalah Resdung
Gambar hiasan

Sehari makan sebiji sahaja pada waktu pagi selepas bangun dari tidur. Korang boleh dapatkan produk ini di farmasi. Pilih sahaja mana-mana jenama yang korang suka, asalkan cari horseradish + garlic.

IKLAN

Dengan mengambil suplemen ini bukanlah bermakna penyakit resdung korang boleh terus sembuh atau hilang. Tapi, mungkin ini cara untuk pesakit resdung berikhtiar kerana hanya mereka yang mengalami gelaja sinus ini sahaja faham betapa ‘seksanya’ jika setiap hari asyik nak terbersin saja.

IKLAN

Apa-apa pun, korang juga boleh dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu. Suplemen ini hanyalah sekadar inisiatif yang boleh diambil.

Sumber: Asmah Saat via Fad Feline Family, Farmasi Muslim