Ruang bilik antara yang sering menjadi favorite anak muda kerana bagi mereka, bilik tidur adalah ruang privacy untuk beristirahat dan melakukan urusan pekerjaan, tambahan pula sekarang ini ramai yang melakukan kerja dari rumah atau pun belajar secara online.

Selain memastikan bilik tidur sentiasa kemas dan bersih, perkara utama yang perlu kita ambil perhatian adalah tentang ruang udara dan persekitaran yang harum.

Penggunaan pewangi bilik juga mampu menjadikan mood korang lebih baik dan secara tidak langsung dapat menghilangkan rasa penat bila seharian penat bekerja.

Menurut perkongsian seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Emma Wan Noordin, dia merupakan individu yang tidak suka jika rumah berbau. Jika dulu, dia hanya membeli spray haruman bilik yang biasa, tetapi baunya tidak tahan dan sekejap sahaja dah hilang.

Jadi, dia mencadangkan penggunaan pewangi elektrik daripada jenama Bath and Body Works. Baunya memang wangi dan bila pasang di bilik, sampai di luar pun boleh bau lagi wangian tersebut. Perkongsiannya ini mendapat lebih daripada 14 ribu shares di Facebook dan 3,000 komen.

IKLAN
Kena beli kepala perfume ni dulu dengan jenama yang sama
Botol perfume bilik
Concentrated room sprays

Ada beberapa tip yang korang boleh ikut, antaranya ambil kira keluasan ruang bilik masing-masing. Kalau letak dalam bilik yang kecil beli bau soft pun okay, tapi kalau bilik luas disarankan pilih bauan yang kuat. Nak lagi wangi, guna penghawa dingin dalam bilik.

Ramai juga turut berkongsi pengalaman mereka menggunakan pewangi bilik ini.

IKLAN

IKLAN

Ha, mungkin lepas ni korang boleh cuba juga. Barulah semangat nak buat kerja kan. Sambil-sambil tu tengok movie pun layan bila bilik dah wangi. Hiks!

Sumber: (1)