Berita jarang terjadi dan ia pasti menggemparkan. Ternyata seorang lelaki di Indonesia menjadi viral kerana menikahi dua gadis serentak. Lebih unik kedua isterinya merupakan saudara sepupu dan mereka hanya bercinta tiga bulan sahaja sebelum ikatan diikat sebagai suami isteri.

Lombok Post melaporkan, Saepul Bahri, 28 tahun menikahi Musitiawati, 23, dan Hairani, 23 dengan berbekalkan 4 juta rupiah (RM1208) untuk menikah secara serentak dengan kedua sepupu itu.

Uniknya jika cinta pernah ada dating tetapi Saepul lebih beruntung kerana dia sekali pun tidak pernah bertemu kedua isterinya sebaliknya hanya membuat panggilan video sahaja.

Dalam satu temubual dibuat oleh Lombok Post bersama kedua isterinya pada 22 hb lalu iaitu beberapa hari bernikah, keduanya bercerita bagaimana mereka melalui malam pertama yang sangat membahagiakan serta kehidupan bermadu pada usia muda.

Menurut laporan Lombok post ketika wartawan menemuramah ketiganya, biar tidak tahu apa di dalam hati ketiganya tetapi wajah mereka kelihatan ceria. Duduk bersama dalam satu rumah.

Viral Pemuda Nikah Dua Gadis Serentak! Uniknya Madu Ini Sepupu

Menurut Hariani, dia mengakui jatuh cinta dengan suaminya selepas Saepul yang baru kembali dari Malaysia mengajarnya erti cinta.

IKLAN

“Saya tak pernah melalui pengalaman cinta. Suami cinta pertama saya. Keduanya berhubung melalui telefon sahaja dan sikap suaminya yang lucu buat Hariani jatuh hati.Dan dia tidak menolak saat Saepul suarakan mahu menikahinya.

“Saepul orangnya baik,” nilainya.

Namun sejarah masa kecilnya, Hariani sudah lama hilang kasih ayah yang meninggal ketika dia kecil. Kasih sayang Saepul tunjukkan membuatkan saya belajar erti kasih sayang seorang lelaki,” katanya.

Namun dia sama sekali tidak menduga bahawa Saepul akan menikahi seorang perempuan lain di mana wanita itu adalah Mustiawati adalah sepupunya.

IKLAN

Lebih mendebarkan, rumah mereka bersebelahan. Sudah lama kenal dan jadi teman sepermainan sejak kecil. Usia juga sama iaitu 23 tahun.

“Insya Allah ikhlas,” kata Hariani saat ditanya adakah dia sudah bersedia berbahagi cinta.

Namun Mustiawi punya cerita berbeza. Dia mengakui Saepul bukan cinta pertamanya. Malah ketika Epol datang dalam hidupnya, dia sudah ada lelaki lain sebagai teman lelakinya. Dia berasal dari Dusun Kelebut, desa sebelah, katanya.

IKLAN

Dia sudah kenal sejak 9 bulan lalu namun hatinya berubah bila bertemu Epol yang datang tiga bulan lalu dalam hidupnya.

Lewat rayuan cinta Epol, hatinya berubah. Lalu dia meninggalkan kekasihnya di mana dia mengakui  hati tidak boleh dibohongi. Sudah terlanjur cinta dengan Epol, sambil menyifatkan antara bekas kekasih dan suami, keduanya sama kacak.

Mengakui tidak akan bergaduh kerana suami dengan hidup bermadu, keduanya yang bekerja sebagai tukang jahit mengharapkan keluarga mereka bahagia, Sakinah, mawaddah dan warahmah,” katanya mengharapkan jodoh hingga akhir hayat.

Dalam pada itu Saepul akui cintakan keduanya dan merisik mereka selang sehari. Ia takdir hidup saya. Malah awal-awal lagi dia memaklumkan kalau keduanya bersetuju dengan rezekinya yang tidak menentu dan boleh menerima dirinya seadanya, maka terjadilah pernikahan ini.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI