Terkini tular di media sosial sekitar jam 10.05 tadi yang menyaksikan lebuhraya PLUS dari Tanjung Malim menghala ke Utara jam teruk yang dikongsikan oleh seorang pemandu lori yang menuju ke arah Kuala Lumpur seperti dikongsikan di blog Info Roadblock JPJ/ Polis.

Apa yang mengejutkan kelihatan banyak kenderaan-kenderaan persendirian bersusun bersama lori-lori dan perlu berhadapan dengan Sekatan Jalan Raya oleh pihak berkuasa di laluan tersebut sehingga netizen menyuarakan “kemarahan” mereka di ruangan komen.

[VIDEO] Highway PLUS Tanjung Malim Arah Utara Sesak Teruk, Netizen Suarakan “Kemarahan”

[VIDEO] Highway PLUS Tanjung Malim Arah Utara Sesak Teruk, Netizen Suarakan “Kemarahan”

IKLAN

Ada cadangan dari netizen agar pihak berkuasa mengenakan saman RM1000 kepada pemandu yang ingkar ini.

“Ada yang berkata, jenis-jenis degil ini jangan suruh patah balik tapi bagi notis naik mahkamah terus. Otak udang dan macam-macam lagi.

IKLAN

Malah ada video yang baru ditularkan 8 minit lalu menyaksikan jalan raya sesak tanpa bergerak di lebuhraya tersebut membuktikan memang berlaku kesesakan lalulintas di lebuhraya tersebut.

Jika benar ada trend curi-curi balik kampung oleh segelintir rakyat Malaysia yang degil ia sesuatu yang amat mengecewakan kerana terlalu banyak peringatan diberikan oleh pihak berkuasa agar tiada aktiviti rentas negeri dilakukan sempena Aidilfitri ini.Namun jika ada surat kebenaran rentas negeri, tidak menjadi kesalahan.

IKLAN

Tonton video yang dirakam abang pemandu lori ini.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI