Terlalu ramai saingan daripada model berbilang bangsa yang berasal dari pelbagai negara sehinggakan hanya segelintir saja yang telah berpeluang untuk merasai pengalaman tersebut.

Terbaru, model kelahiran Malaysia iaitu Vanizha Vasanthanathan telahpun mengharumkan nama negara setelah kelibatnya dapat disaksikan pada Minggu Fesyen Milan yang telah rancak berlangsung di sana pada akhir bulan Februari lepas.

#GirlPower : Model Malaysia, Vanizha Vasanthanathan Kuasai Pentas Peragaan Di Milan
Vanizha turut berkongsi momen di sebalik tabir semasa Minggu Fesyen Milan di bahagian highlights-nya. Tangkap Layar : Instagram Vanizha Vasanthanathan

Vanizha, 28 yang merupakan wajah sinonim dengan pertunjukan fesyen di Malaysia dan penggambaran paparan fesyen bagi majalah serta pereka fesyen tempatan dilihat menyarungkan persalinan daripada jenama ACT N°1 dan Marco Rambaldi bagi koleksi musim luruh/sejuk 2022 masing-masing.

Bukan mudah untuk menempa slot sebagai salah seorang model yang menjayakan Minggu Fesyen Milan. Namun Vanizha bukanlah calang-calang.

IKLAN
#GirlPower : Model Malaysia, Vanizha Vasanthanathan Kuasai Pentas Peragaan Di Milan
Pertunjukan ACT N°1. Sumber Foto : ShowStudio

Sewaktu pertunjukan jenama ACT N°1, dia tampil serba glamor dengan dress berserta bukaan tinggi di tepi dan but hitam paras lutut; seperti yang dikongsikan olehnya menerusi hantaran di Instagram ini.

IKLAN

Manakala bagi pertunjukan Marco Rambaldi, dengan penuh yakin Vanizha membawakan busana yang diperbuatkan daripada fabrik kait yang disatukan ala kolaj; bersama seluar ungu lilac bertekstur.

#GirlPower : Model Malaysia, Vanizha Vasanthanathan Kuasai Pentas Peragaan Di Milan
Pertunjukan Marco Rambaldi. Sumber Foto : ShowStudio

Untuk pengetahuan, ini bukanlah kali pertama Vanizha mencipta rekod dalam industri fesyen. Terdahulu, dia pernah terpilih sebagai model keturunan India-Malaysia pertama untuk terlibat dalam kempen jenama kecantikan dan penjagaan diri, Sephora.

IKLAN

Selain itu, Vanizha juga berpengalaman berjalan di pentas peragaan bagi acara Minggu Fesyen Lakme (di Mumbai, India), Minggu Fesyen China dan Minggu Fesyen Jakarta.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI