Sekolah yang ditutup sejak tiga bulan lalu akibat wabak corona virus yang diisytiharkan sebagai pandemic pasti membuatkan ramai pelajar rindu nak ke sekolah. Yeay, sekolah adalah tempat paling banyak menyimpan memori untuk kita kenang.

Mana taknya, dekat sekolahlah kita belajar cinta monyet, usha cikgu, pancitkan tayar kereta cikgu khususnya cikgu disiplin (dulu-dulu ya) malah paling best bila past cikgu tanya apa cita-cita kita bila dah besar nanti nak jadi apa. Admin percaya, kalau di sekolah rendah jawapan paling banyak ialah nak jadi cikgu, jadi askar, jadi polis dan sebagainya, hahaha. Reaitinya bila dah habis sekolah, semua yang kau cita-citakan tu tak tercapai pun sebaliknya kau buat bisnes sendiri dan macam-macam pekerjaan lain. Tak kisahlah la kan asal halal.

IKLAN

Perkongsian video seorang kanak-kanak perempuan yang mungkin bercita-cita nak jadi cikgu bila besar nanti, hikz memang boleh buat hati terihibur pagi-pagi ini. Lebih best, anak muridnya terdiri dari kucing-kucing comel. Dari gayanya mengajar, cerah masa depannya nak jadi cikgu, siap ada gaya lagi. Apa pun moga cita-cita kanak-kanak comel ini berjaya pada masa depan ya.

IKLAN
IKLAN

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI