Lagu ‘marilah mari, pergi mengundi tunaikan kewajipan kita pada negara’ pun sudah semakin berkumandang. Kalau dilihatkan sekarang ke mana sahaja kita pergi cukup meriah dengan pelbagai jenis bendera parti politik yang berkibaran sana sini.

Ada yang biru tua, ada yang biru muda dan tidak ketinggalan hijau yang ada bulan. Apa jua pilihan korang pastikan bahawa setiap undi adalah RAHSIA!

Untuk PRU14 ini, ramai anak muda yang semestinya di antara korang akan bergelar sebagai pengundi buat kali pertama. Dan pengalaman pertama inilah yang biasanya membuat orang muda berasa sangat teruja.

IKLAN

Tapi tahukah korang apa yang perlu korang lakukan dan apa yang perlu korang elak terutamanya bila berada di lokasi tempat membuang undi? Haa, masih belum terlambat untuk mengetahuinya. Teruskan saja melayari laman sesawang rasmi SPR, jawapannya ada di situ!

IKLAN

Oleh itu janganlah malas untuk membaca peraturan serta tata terbib bagaimana pilhanraya berlangsung. Apa yang Remaja ingin kongsikan di bawah ini pula ialah perkara yang korang perlu buat dan perlu korang jauhi untuk melancarkan perjalanan bila ingin pulang ke kampung untuk mengundi.

IKLAN

Jom ikuti video istimewa dari team Remaja!