Telah berlangsungnya Majlis Jamuan Negara yang diadakan di Istana Buckingham apabila Raja Charles menerima kunjungan diplomatik daripada Presiden Korea Selatan, Yoon Sook Yeo dan isteri, Kim Keon Hee.

Dalam majlis yang dihadiri oleh 170 tetamu jemputan itu, antara personaliti yang menarik perhatian semestinya kelibat Princess of Wales, Kate Middleton yang anggun mengenakan busana gaun petang rona putih rekaan Jenny Packham.

Unik & Cantik! Kate Middleton Pakai Tiara ‘Yang Dilupakan’ Ke Majlis Jamuan Negara

Melengkapkan gayanya sebagai seorang puteri raja semestinya sebuah tiara yang terletak cantik di kepala. Namun tahukah anda? Tiara yang digayakan oleh Kate pada malam tersebut merupakan tiara yang sudah lama tidak dilihat umum.

Kenapakah mahkota ini diberi julukan ‘the forgotten crown’?

IKLAN

Ini disebabkan tiara yang direka berbentuk karangan bunga itu tidak pernah dilihat dalam hampir sembilan puluh tahun sejak 1930-an lagi!

ARTIKEL BERKAITAN: Kisah Tiara Puteri Diana Yang Acapkali Digayakan Sepanjang Bergelar Princess of Wales

IKLAN

Unik & Cantik! Kate Middleton Pakai Tiara ‘Yang Dilupakan’ Ke Majlis Jamuan Negara

Unik & Cantik! Kate Middleton Pakai Tiara ‘Yang Dilupakan’ Ke Majlis Jamuan Negara
Moyang Putera William, Queen Elizabeth the Queen Mother & King George VI.

Diberi nama ‘The Strathmore Rose Tiara’, Ia merupakan sebahagian daripada koleksi mendiang Queen Elizabeth the Queen Mother yang merupakan moyang kepada Putera William.

IKLAN

Menurut The Court Jeweller, nama aksesori itu berasal daripada bapa Queen Elizabeth the Queen Mother, yang merupakan Earl of Strathmore dan Kinghorne, dan merupakan hadiah perkahwinan apabila dia berkahwin dengan Putera Albert (kemudiannya dikenali sebagai Raja George VI, bapa Queen Elizabeth II).

Dengan kemunculan semula tiara ini, ia menjadikan Kate orang kedua yang memakai tiara Strathmore Rose di khalayak ramai.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI