Jika sebelum ini banyak kematian akibat Covid-19 terdiri daripada warga tua atau yang mempunyai penyakit kronik tetapi tidak sekarang ye guys!

Semalam kes kematian harian di negara mencatatkan angka tertinggi akibat jangkitan Covid-19 iaitu sebanyak 63 kes. Peningkatan hari demi hari ini sangat merisau kan semua pihak.

Umur Bukan ‘Tiket’ Kebal Covid-19, Remaja Lelaki Tanpa Sejarah Penyakit Korban Terbaru

Paling mendukacitakan, satu-satunya remaja lelaki berusia 20 tahun tanpa sebarang sejarah penyakit turut maut. Mangsa dengan nombor kematian 2417, berasal dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur meninggal dunia di Hospital Sungai Buloh.

IKLAN

Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), kes kematian baharu itu menjadikan jumlah kumulatif korban akibat wabak berkenaan bertambah kepada 2,432 kes.

Umur Bukan ‘Tiket’ Kebal Covid-19, Remaja Lelaki Tanpa Sejarah Penyakit Korban Terbaru
Sumber Gambar : KKM

Daripada jumlah itu, sebanyak 63 kes kematian pada hari ini melibatkan 24 kes di Selangor, sembilan (9) kes di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, masing-masing lapan (8) kes di Johor dan Kedah, lima (5) kes di Perak, tiga (3) kes di Melaka, masing-masing dua (2) kes di Sarawak dan Negeri Sembilan, serta masing-masing satu (1) kes di Sabah dan Pahang.

IKLAN

Berikut pula merupakan ringkasan kes kematian berkaitan COVID-19 yang dilaporkan hari ini.

Umur Bukan ‘Tiket’ Kebal Covid-19, Remaja Lelaki Tanpa Sejarah Penyakit Korban Terbaru

IKLAN

Hal ini juga jelas menunjukkan umur bukanlah satu ‘tiket’ untuk korang kebal dari pandemik Covid-19 ini. Jadi teruskan duduk rumah jika tiada perkara penting nak keluar dan sentiasa ikut SOP.

Ingat kes baru dah mencatatkan lebih dari 7 ribu angka ye…ini bukan main-main lagi!

Sumber: kpkesihatan.com

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI