Ramai yang bangga dengan keberanian Will Connolly bertindak memecahkan telur di atas kepala Senator Fraser Anning hingga ia tular di media sosial.

Tindakannya yang diangkat sebagai membela maruah umat Islam ternyata mendapat sanjungan apabila rata-rata merakamkan ucapan terima kasih di atas keberanian tidak terduganya itu. Walau pun semasa kejadian, kepalanya di grip oleh empat bodyguard ekoran ancaman yang berlaku tetapi akhirnya Eggboy ini dilepaskan dan tiada sabitan atas apa-apa pertuduhan  terhadapnya.

Terkini, EggBoy yang popular di seluruh dunia ini menulis  di twitternya hari ini dan  demi Allah, REMAJA merasakan  kenyataannya itu semakin membuatkan lebih ramai orang islam berbangga dengan dirinya.

Umat Islam Bukan Pengganas, Kenyataan EggBoy  Buat Orang Semakin Respect Padanya

IKLAN

Menurut Will Connolly @WillConnollyAU, merujuk kepada tindakannya memecahkan telur di atas kepala Anning, Inilah saat saya berasa bangga sebagai seorang manusia. Kepada semua, umat Islam bukan pengganas dan keganasan tidak mempunyai agama. Bagi  semua yang menganggap umat Islam itu sebagai sebuah komuniti pengganas, mereka mempunyai kepala yang kosong seperti Anning.

Lebih kelakar, Will Connally siap buat tanda pagar  #EggBoy #eggAnning. Maknanya dia menerima gelaran dirinya EggBoy, hikz.

IKLAN
Umat Islam Bukan Pengganas, Kenyataan EggBoy  Buat Orang Semakin Respect Padanya
Nah sebijik, your mum is green, hikz

Umat Islam Bukan Pengganas, Kenyataan EggBoy  Buat Orang Semakin Respect Padanya

IKLAN

Cayalah bro. Walau usia mu muda tapi pemikirannya sangat matang. Ya, Islam bukan agama keganasan dan Islam itu indah.

Al-Fatihah untuk 50 yang mati syahid dalam insiden yang menggemparkan dunia ini.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI