Foto Via Instagram Aina Abdul

Perkara yang paling merisaukan perempuan bila bersukan adalah kalau pakaian yang dikenakan tidak sesuai dengan aktiviti. Boleh potong mood nak bersenam tau.

Namun begitu, kebanyakkan yang melakukan aktiviti bersukan terutamanya workout di gimnasiumini memilih baju sukan yang agak menjolok mata dan mengenakan jersi ketat.

ARTIKEL BERKAITAN: Haram Dan Berdosa, Penjelasan Mufti WP Hukum Pakai Baju Sukan Ketat Semasa Berbasikal

Tolak Stereotaip, Aina Abdul Dipuji Netizen Pergi Gym Pakai ‘Dress’ Muslimah Tutup Aurat
Foto Via Instagram Aina Abdul

Pernah menimbulkan perbalahan netizen mengenai aurat wanita terutamanya wanita bertudung, isu tersebut agak sensitif memandangkan ia dilihat kurang manis kerana tidak sesuai dengan penampilan.

Pergi gym pakai dress

Walau bagaimanapun, penyanyi bersuara lunak, Aina Abdul Aina Abdul telah mematahkan stereotaip itu dengan hadir ke gimnasium dengan memakai dress labuh serta tidak ketat sama sekali.

IKLAN

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

Rileks dan bersahaja, Aina mampu sahaja mengangkat dumbbells dan bersenam seperti biasa tanpa perlu menggayakan baju sukan yang ketat ataupun mendedahkan bentuk fizikalnya.

IKLAN

Posting tersebut juga disertakan dengan kapsyen mengatakan yang dia hadir ke gimnasium selepas bekerja dan terserempak dengan penyanyi lelaki, Syamel yangg turut berada di sana.

Perkongsian video di Intagram penyanyi itu telah mendapat pelbagai maklum balas positif daripada rakan selebriti dan juga warganet. Rata-rata memuji penampilan Aina yang masih lagi menjaga penampilan walaupun sedang bersenam.

Tolak Stereotaip, Aina Abdul Dipuji Netizen Pergi Gym Pakai ‘Dress’ Muslimah Tutup Aurat
Foto Via Instagram Aina Abdul

Tidak dinafikan Aina memang sering tampil dengan gaya unik yang pastinya mencuri mata peminat. Apa-apa pun penampilan Aina di Gym ini memang cool dan patut dipuji!

IKLAN

BACA LAGI : Penampilan Aina Abdul Dalam Video Muzik Raya Curi Perhatian Netizen

***

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.