Kalau korang merupakan peminat tegar Datuk Seri Siti Nurhaliza, pastinya korang tahu bagaimana minatnya Tok Ti dalam bidang nyanyian sejak di zaman sekolah lagi.

 

Bermacam-macam pertandingan pernah beliau sertai dan beliau sendiri pernah kongsikan dalam beberapa temuramah bersama media sebelum ini.

Antaranya termasuklah ketika berusia enam tahun (whoa) semasa Tok Ti menyanyikan lagu tradisional Sireh Pinang semasa acara akhir tahun persekolahan. Petangingan nyanyian pertama yang dimenangi beliau pula ada semasa berusia 12 tahun. Ketika itu, Tok Ti menyanyikan lagu patriotik Bahtera Merdeka di sebuah karnival Nyanyian Bulan Kemerdekaan, di Kuala Lipis.

Tok Ti Throwback Kenangan Menang Pertandingan Nasyid Awal Muharram, Menang Nombor..?

Dan itu bukan satu-satunya pertandingan nyanyian yang dimenangi Tok Ti. Satu lagi adalah pertandingan nasyid sempena sambutan Awal Muharram ataupun Maal Hijrah.

IKLAN

Dalam sesi live di Instagram semalam, beliau sempat untuk belanja sedikit nyanyian lagu wajib setiap kali Maal Hijrah disambut di Malaysia.

Ingat lagi tau lirik lagu tersebut! Dan sah-sahlah Tok Ti menang nombor satu.

*

IKLAN

Pada kesempatan ini, REMAJA ingin mengucapkan tahniah kepada Tok Ti yang akan dipilih sebagai penerima Anugerah Antarabangsa Malam Rania 2019 oleh Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC), pada 6 September ini.

Acara yang akan diadakan di Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur itu juga akan dihadiri oleh delegasi kerabat diraja Arab.

Tok Ti dipilih disebabkan imejnya sebagai penghibur yang bersih, pandai membawa diri, menjaga penampilah sebagai muslimah dah bergelar usahawan yang berjaya.

IKLAN

TAHNIAH!

 

*

HEY GIRLS, WE’RE BACK!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI