Baru-baru ini, REMAJA pernah melaporkan mengenai kempen tiket penerbangan sehala mampu milik yang ditawarkan oleh syarikat penerbangan, Malaysia Airlines. Berdasarkan respon yang kami terima daripada warganet, ramai menyambut baik kempen ini.

Artikel Berkaitan : Malaysia Airlines Beri Tawaran Istimewa Tambang Penerbangan Serendah RM59

Jadi, apabila syarikat penerbangan seteru, AirAsia pula membuat kejutan dengan harga tiket penerbangan yang tidak masuk akal, tentulah rakyat Malaysia tidak boleh duduk diam.

Mulai sekarang hingga 17 Oktober 2021, korang boleh merebut tiket penerbangan mampu milik daripada AirAsia bagi tempahan perjalanan bermula 1 November 2021 hingga 30 April 2022.

Promosi tambang serendah RM12 ini adalah bersempena pengumuman kebenaran untuk merentas negeri oleh kerajaan baru-baru ini. Namun ada syarat-syaratnya.

IKLAN

AirAsia ‘Buat Hal Lagi’ Tawar Tiket Serendah RM12 Untuk Rentas Negeri

Promosi ini hanya tertakhluk kepada destinasi ke destinasi Pulau Pinang, Johor Bahru, Terengganu dan Kota Bharu dari Kuala Lumpur.

Apa yang korang perlu buat adalah menempah tiket penerbangan domestik pergi-balik dalam tempoh promosi dan dapatkan diskaun di AirAsia Super App dengan menekan ikon ‘Flights’.

IKLAN

Para penumpang yang mempunyai Akaun Kredit AirAsia juga boleh menggunakannya untuk menebus tiket penerbangan murah selagi stok masih ada.

Menariknya, bukan hanya tiket penerbangan yang dikurangkan harga. AirAsia juga menawarkan penjimatan sehingga 60% dengan pakej penerbangan + hotel oleh SNAP; termasuk penerbangan dua hala serta penginapan 3 hari 2 malam di hotel.

IKLAN

Sementara itu, para penumpang yang telah menebus e-baucar Cuti-Cuti Malaysia AirAsia oleh Kementerian Kesenian, Pelancongan dan Kebudayaan (MOTAC) boleh menggunakannya untuk dapatkan diskaun RM50 bagi tempahan tiket mana-mana penerbangan domestik AirAsia antara 4 Oktober hingga 17 Oktober 2021 bagi tarikh perjalanan antara 4 Oktober hingga 30 November 2021.

Amacam? Lama tak bercuti kan!

Jangan sesekali lupa mengikut SOP dan pakai penutup muka tidak kiralah di mana korang berada. Semoga kita semua dilindungi daripada segala penyakit yang memudaratkan.

AirAsia kini mengendalikan 61 penerbangan harian ke 16 destinasi domestik iaitu dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang, Johor Bahru, Kuala Terengganu dan Kota Bharu. Seiring dengan permintaan perjalanan yang dijangka meningkat, lebih banyak laluan dan kekerapan akan ditambah oleh syarikat itu.

Sumber: Newsroom AirAsia

Show emotes
IKLAN