Siapa tidak kenal pelakon Anzalna yang tidak lokek dengan senyuman. Wanita jelita ini sering menjadi tumpuan setiap kali dia melintas di tengah orang ramai. Mana tidaknya, dengan rambut lebat panjang mengurai dan kulit mulusnya pasti mencuri pandangan mata. Malah kehidupan bersama suami dan keluarganya pasti membuat korang ‘adore’ dengan wanita kelahiran Tasek Gelugor, Pulau Pinang ini.

Turut menjadi juri jemputan untuk pencarian Dewi Remaja 2019 baru-baru ini, si jelita ini sempat berkongsi kenangan beliau ketika menyertai pertandingan itu kira-kira 10 tahun lalu.

Peserta final pencarian Dewi Remaja 2009/2010 ini sempat berkongsi beberapa momen yang tidak dapat dilupakan ketika menyertai pertandingan ini. Dan ia sesuatu yang sangat menyeronokkan dan sangat bermakna dalam hidupnya.

“Paling tak dapat lupakan waktu kami kuarantin ramai-ramai, masa itu lah dapat mengenali perangai masing-masing dan banyak aktiviti yang dilakukan so it was a fun.”

Lebih Konfiden Lepas Sertai Dewi Remaja

IKLAN

Anzalna sempat mengakui bahawa beliau seorang yang pemalu dan tidak konfiden bila berdepan dengan orang ramai sebelum menyertai pertandingan Dewi Remaja.

“To be honest I ni bukan seorang yang confident, and i’m a shy girl sebelum i terlibat dengan Dewi Remaja tetapi selepas pertandingan Dewi Remaja ni i nampak perubahan pada diri i lebih konfiden bila nak bercakap dengan orang.”

Sejak tahun 1985 Dewi Remaja bukan saja mencari sekumpulan gadis remaja yang memiliki pakej rupa paras dan fizikal positif. Ia juga menjadi platform mengangkat bakat, versatiliti dan personaliti menarik.

IKLAN

“Memang tidak dinafikan Dewi Remaja ini merupakan platform yang orang tertunggu-tunggu untuk menyertai pertandingan ini dan merupakan platform yang bagus untuk kita tunjukkan bakat kita.”ujarnya

Rezeki Ada Di Mana Saja

Sempat memberi kata-kata semangat buat para peserta Dewi Remaja 2019 Anzalna sempat berpesan bahawa rezeki tu ada di mana-mana dan tak semestinya jika tidak menang  di pertandingan Dewi Remaja, mereka tidak boleh berjaya…

IKLAN

“Apa saja yang kita buat dan lakukan perasaan gemuruh tu memang tetap ada even sampai ke final pun tapi tetap nervous tapi i tetap nak bagi yang terbaik. Walaupun tak menang tetapi itu bukan satu penghalang untuk Anzalna teruskan apa yang Anzalna inginkan.”

“I think that walaupun tak berjaya di Dewi Remaja tapi rezeki itu sentiasa ada. Dan Alhamdulillah masih lagi di dalam dunia seni dan dunia hiburan.

“And sampai sekarang berlakon tak pernah henti, And ya Anzalna love apa yang i buat sekarang ni. Just be your self and be confident, apa yang kita inginkan cuba capaikan cita-cita itu sampai dapat.Jangan jadikan kelemahan diri sebagai penghalang.Doakan semua berjaya sekiranya tak berjaya di Dewi Remaja mungkin ada rezeki ditempat lain.”

Untuk makluman semua, Anzalna atau nama sebenarnya, Nur Anzalna Md Nasir berkahwin dengan Hanif Februari 2016 dan dikurniakan anak lelaki comel bernama Mohamad Eidrees pada Mei tahun ini.