back to top
Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Home Hiburan Tidak Jadi ‘Ikat’ Setahun, Hero Remaja Pertama ESMA DANIEL Tamatkan Zaman Duda...

Tidak Jadi ‘Ikat’ Setahun, Hero Remaja Pertama ESMA DANIEL Tamatkan Zaman Duda Lepas 7 Tahun

“Saya pernah dua kali gagal dalam perkahwinan. Untuk berkahwin semula itu bukan satu keputusan yang mudah sebenarnya.”

Begitulah kenyataan pelakon dan juara Hero Remaja sulung dari edisi 1990/1991, Esma Daniel setelah selamat menamatkan zaman dudanya pada 20 Mei 2023 (Sabtu) dengan wanita pilihan, Nur Atira Mazlan.

Tidak Jadi ‘Ikat’ Setahun, Hero Remaja Pertama ESMA DANIEL Tamatkan Zaman Duda Lepas 7 Tahun

Bertempat di Kajang, Selangor; pasangan tersebut dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan, Mazlan Abdul Malik. Esma juga menyerahkan sebentuk cincin emas berlian dan mas kahwin bernilai RM300 kepada Atira.

Tidak Jadi ‘Ikat’ Setahun, Hero Remaja Pertama ESMA DANIEL Tamatkan Zaman Duda Lepas 7 Tahun

Terdahulu, mereka telah mengikat tali pertunangan pada 14 Januari 2023 dan awalnya berhasrat untuk kekal sebagai pasangan bertunang untuk tempoh setahun.

Bagaimanapun, kedua-dua belah pihak mengambil keputusan untuk mempercepatkan majlis pernikahan memandangkan ahli keluarga telahpun merestui hubungan mereka.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: “Hero Remaja Mesti La Helokkkk.”, Netizen Teruja Bila Anak Esma Daniel ‘Throwback’ Foto – REMAJA

“Alhamdulillah, saya sah bergelar suami dengan sekali lafaz.

“Walapun sudah ada pengalaman sebelum ini, tetap rasa gementar ketika hendak bernikah. Saya pernah dua kali gagal dalam perkahwinan dan untuk berkahwin semula itu bukan satu keputusan yang mudah sebenarnya.

IKLAN

“Pastinya, kali ini saya berdoa hubungan kami berakhir hingga ke syurga. Dia pun memahami kerjaya saya sebagai pelakon. InsyaAllah doakan kami,” kata Esma.

Tidak Jadi ‘Ikat’ Setahun, Hero Remaja Pertama ESMA DANIEL Tamatkan Zaman Duda Lepas 7 TahunTidak Jadi ‘Ikat’ Setahun, Hero Remaja Pertama ESMA DANIEL Tamatkan Zaman Duda Lepas 7 Tahun

Untuk pengetahuan, Esma dan Atira juga kini sedang melakukan persiapan untuk mengadakan majlis resepsi bagi belah lelaki sekitar bulan Ogos-September kelak; selepas majlis resepsi anak lelaki Esma sendiri.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Dulu Jadi Artis Rasa Eksklusif Sangat’, Esma Daniel Throwback Zaman Hero Remaja 1990/91 – REMAJA

BACA LAGI: Ini Antara Selebriti Kelahiran Pencarian Hero Remaja

Terdahulu, Esma pernah dikurniakan dua cahaya mata menerusi perkahwinan dengan pelakon, Sherie Merlis (1992 – 1997) dan enam lagi cahaya mata menerusi perkahwinan dengan Nitra Sari Omar (2002 – 2016).

FOTO: Instagram Esma Daniel

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI