Bermula Sabtu hari itu, peminat kumpulan K-pop Big Bang terpaksalah bersabar, berkumpul dan menanti momen comeback ahli kumpulan tersebut setelah salah seorang daripada ahlinya, G-Dragon tamat latihan ketenteraan di Pusat Kawalan Tentera Korea Selatan, Yongin.

 

Kalau korang nak tahu, G-Dragon atau nama sebenarnya Kwon Ji-yong,31 telah tamat latihan secara rasminya pada Sabtu yang lalu selepas selesai menjalani latihan ketenteraan secara wajib selama dua tahun.

Di Korea Selatan memang diwajibkan perkhidmatan ketenteraan selama dua tahun kepada semua lelaki yang berusia di antara 18 hingga 35 tahun. Dasar ketenteraan itu diperkenalkan sejak tahun 1957 dan wajib diikuti oleh mereka yang bermastautin di negara itu. So memang tak boleh nak lari dari tanggungjawab ini walau korang superstar macam mana pun.

IKLAN

Macam ‘Konsert’ Berkumpul

Paling wow! Hampir lebih 3000 peminat menunggu bintang kesayangan mereka ini. Rata-rata peminat cukup teruja dengan berita mengenai G-Dragon sehingga tular di media sosial. Berita ini membuatkan kebanyakan daripada fans tegarnya gembira menanti penampilan penyanyi dan komposer itu setelah 2 tahun menyepi. Sudah tentu, ini detik yang akan dinanti-nantikan oleh ramai peminat.

‘The King You Are’

Ada juga peminat yang teruja dengan kemunculan semula G-dragon. Dengan kembalinya tonggak utama Big Bang ini, adakah kumpulan ini bakal kembali dan G-dragon akan menyelamatkan Big Bang macam The King?

IKLAN

IKLAN

Handsome Berimej Kemas

Beberapa keping foto menunjukkan G-Dragon pada hari tersebut. Kini, G-Dragon yang terkenal dengan fesyen rambut berani dahulu sudah memotong rambutnya pendek dengan stail buzzcut.

Hey, walaupun dengan penampilan rambut pendek tapi masih nampak handsome okay!


Hebat penangan bintang K-pop G-dragon ni sampai satu dunia menyambut kepulangan beliau ke industri. Tak sabar pula penulis menanti G-Dragon untuk kembali mewarnai dunia hiburan…