Selain kehadiran penyanyi nombor satu tanah air, Datuk Seri Siti Nurhaliza, pelakon berkaliber, Mimi Lana dan usahawan popular, Nur Fazura juga dilihat turut ‘turun’ padang bagi menzahirkan solidariti buat rakyat Palestin.

Perkara tersebut dikongsikan pelakon naskhah hit, Perempuan Itu menerusi beberapa hantaran foto dan video ketika bersama melaungkan solidaritinya bersama ribuan peserta himpunan tersebut yang bertempat di Axiata Arena, Bukit Jalil.

BACA LAGI: Siti Nurhaliza Ajak Untuk Berjemaah Sokong Palestin Di Axiata Arena, Netizen Mohon Usah Menyanyi

Tanda Solidariti Bersama Palestin, Mimi Lana & Nur Fazura Antara Selebriti Yang ‘Turun’ Axiata Arena

“Tanah Palestin ini adalah isu Islam, dan juga isu kemanusian. Setiap orang yang berperikemanusian tidak ada alasan untuk tidak mengutuk keras segala kekejaman yang zalim yang berlaku di tanah Palestin setelah sekian lamanya, sehinggakan nyawa mereka disana ibarat lansung tiada nilainya dan diperlakukan tanpa lansung ada belas kasihan.

“Kehancuran yang berlaku di sana jauh melebihi apa yang sedang kita lihat di media hari ini. Mereka hampir mendapat dukungan penuh dari Media barat di atas kekejaman yang mereka lakukan, tetapi mereka lupa suara kita akan lebih lantang untuk menyuarakan kebenaran!

IKLAN

“Solidariti dari pelbagai medium di seluruh dunia hari ini hampir mendedahkan segala propaganda kekejaman zionis Israel terhadap tanah Palestine dan nescaya era zionis sedang menuju tempoh hayatnya tidak lama lagi.

Tanda Solidariti Bersama Palestin, Mimi Lana & Nur Fazura Antara Selebriti Yang ‘Turun’ Axiata Arena

“Sebagai rakyat Malaysia yang berbilang kaum, ayuhlah kita bersatu hati, lantang dan Jangan gentar untuk terus pertahankan hak bumi Palestine! Saya menghitung hari, mengimpikan untuk melihat kemerdekaan di tanah suci Palestin kerana saya percaya janji Allah Itu benar dan sudah tertulis. Allah sebaik baik perancang. Allahuakbar, Amin,” coretnya panjang di ruangan kapsyen.

Semalam, seramai 20,000 orang ramai terutamanya anak muda yang tinggal di sekitar Lembah Klang turut sama ke Axiata Area di Bukit Jalil untuk menyertai Himpunan Malaysia Bersama Palestin pada malam ini.

IKLAN

Tanda Solidariti Bersama Palestin, Mimi Lana & Nur Fazura Antara Selebriti Yang ‘Turun’ Axiata Arena

Bermula jam 6 petang sehingga 10.30 malam, solidariti ini dilangsungkan di bawah kelolaan Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) dan Global Peace Malaysia (GPM) sebagai penganjur utama. Ia juga akan melibatkan lebih 40 NGO seperti Malaysia Humanitarian Aid And Relief (MAHAR) dan Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM).

Kemuncak perhimpunan berkenaan adalah pidato yang disampaikan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim, sebelum diakhiri dengan bacaan Doa Qunut Nazilah.

Penyanyi Siti Nurhaliza dan Faizal Tahir dijadual juga berada di pentas perhimpunan tersebut.

IKLAN

Tanda Solidariti Bersama Palestin, Mimi Lana & Nur Fazura Antara Selebriti Yang ‘Turun’ Axiata Arena

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Mimi Lana & Nur Fazura