Tak Perlu Ke Korea Nak Tonton Wayang Konsep ‘Drive-In’, Dekat Malaysia Pun Dah Ada

1086
Mungkin sebelum ini kita hanya mendengar cerita dari negara Korea Selatan tentang keseronokkan menonton  wayang  secara ‘drive in’
Tapi jangan tak percaya, di Malaysia pun bakal ada panggung wayang macam ni tau.
 
Pertama di Malaysia, akhirnya berita panggung wayang drive in ini diumumkan menerusi satu hantaran di akaun @mjjunction2020 ini merupakan program di bawah anjuran TwoSpicy Entertainment Live dan MD Events Asia.

Mengunakan konsep tonton dari dalam kereta, tayangan akan dilakukan di kawasan terbuka yang terbuka.

Mendapat reaksi positif daripada rakyat Malaysia yang rata-ratanya menyatakan keterujaan, lokasi dan tarikh tayangan bagaimanapun masih lagi belum diumumkan lagi

IKLAN

Meskipun panggung wayang sudah mula dibuka bermula 1 Julai lalu selepas ditutup selama hampir empat bulan kerana pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) masih ada pihak yang berjaga-jaga enggan ke panggung wayang kerana risau akan keselamatan kesihatan mereka.

Tetapi dengan adanya wayang secara drive-in ini, maka bolehlah mereka menonton tanpa rasa risau. Untuk kaki wayang pula, selepas ini lebih bervariasilah pilihan tontonan mereka.

Wah bestnya, sebelum ini negara jiran Indonesia juga dah ada wayang ‘drive in ‘ ni. So jom lah dapatkan tiket korang sekarang! Tapi jangan pula buat wayang sendiri nanti…hiks