Siapa saja yang belum pernah mendengar lagu Someone You Loved?

 

Hampir setiap hari lagu tersebut dimainkan di radio. Malah penyanyi dan penulis lirik lagu tersebut, Lewis Capaldi juga tidak menjangka lagu tersebut akan melonjak namanya naik sepantas ini.

Namun itu bukanlah tiket untuknya berlagak ‘diva’ dan dihanyut populariti.

Tak Anggap Diri Sepopular Ed Sheeran, Lewis Capaldi Tak Sabar Perform Di KL

“Saya tidaklah sepopular Ed Sheeran atau Justin Bieber. Apa yang berlaku pada saya sekarang adalah saya lebih dikenali berbanding dahulu. Terapi saya masih diri saya yang dulu.

IKLAN

“Populariti ini bagi saya boleh menimbulkan masalah jika seseorang penyanyi itu hanya fokus padanya. Populariti boleh menjadi sesuatu yang berbahaya.

“Jadi saya tidak terlalu memikirkannya kerana ia (populariti) ada pasang surutbya. Masih sukar untuk mempercayai penerimaan luar biasa pendengar terhadap album pertama saya,” katanya di sidang media sebelum konsert pertamanya dilangsungkan pada jam 9.00 malam ini di KL Live.

IKLAN

Tak Anggap Diri Sepopular Ed Sheeran, Lewis Capaldi Tak Sabar Perform Di KL

Penyanyi Scotland berusia 23 tahun itu juga tidak sabar untuk menantikan pengalaman pertamanya bersama peminat di Malaysia setelah di menjayakan konsert jelajah di Hong Kong, Singapura, Jepun dan beberapa lagi destinasi lain.

IKLAN

*

Bagi korang yang masih tercari-cari destinasi konsert sepanjang tahun 2020, mungkin kami ada cadangannya.

6 Festival Muzik Terhebat Dunia, Wajib Ada Dalam Wishlist Korang!