Pengawal keselamatan wanita, Yogeswary dari Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) tersenarai sebagai penerima Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat Persekutuan daripada Yang di-Pertuan Agong pada 19 Disember ini.

Pengiktirafan itu diberikan susulan sifat peramah dan ringan tulang yang dipamerkan ketika bertugas di Kompleks Wanita, Kanak-Kanak dan Kardiologi HRPB apabila sering membantu pelawat untuk meletakkan kereta di ruang parkir bagi memudahkan si suami melawat isteri di wad bersalin.

ARTIKEL BERKAITAN : Raih Jualan Puluhan Ribu Dalam Masa Seminggu, Geng Pelajar Ini Jadi Inspirasi!

Tahniah! ‘Aunty Guard Viral’ Terima Darjah Kebesaran, Bintang & Pingat Persekutuan Daripada YDPA

Selain itu, Yogeswary turut terkenal dengan sifatnya yang suka membantu membukakan pintu kereta, mengangkat barang, menjaga lalu lintas di parkir, menenangkan pesakit yang cemas, serta mengucapkan tahniah kepada ibu yang baru melahirkan anak di hospital tersebut.

Sikapnya yang sentiasa merendah diri kemudiannya tular di laman media dan meraih pujian melambung dari warganet serta pesakit yang pernah bertemu dengannya.

IKLAN

Berkongsi kegembiraannya di laman Facebook, Yogeswary mengucapkan terima kasih kepada semua pelawat dan sokongan diberikan atas penganugerahan yang diterima.

Tahniah! ‘Aunty Guard Viral’ Terima Darjah Kebesaran, Bintang & Pingat Persekutuan Daripada YDPA

“Saya nak ucapkan ribuan jutaan terima kasih kepada semua pelawat yg datang ke HRPB Ipoh, dengan sokongan dan komen-komen anda, saya akan menerima pingat ini.

IKLAN

“Jasa saya di kompleks wanita dan kanak-kanak, terutama untuk kesemua adik-adik perempuan yang datang untuk bersalin di KWKK dan juga dapat memudahkan para ayah untuk dapatkan parkir. Sekarang saya berkhidmat di Kompleks Rawatan Harian untuk pesakit kurang upaya (warga emas) di sini. Saya dapat perhargaan ini dari anda semua.

“Terima kasih saya ucapkan kepada anda semua dan tak lupa pada syarikat saya, ‘United’ yang kini saya sedang berkhimat sekarang, unit keselamatan kami, keluarga, kenalan di Facebook dan pegawai-pegawai atasan di HRPB Ipoh. Terima kasih sekali lagi untuk anda semua,” katanya menerusi hantaran.

Tahniah! ‘Aunty Guard Viral’ Terima Darjah Kebesaran, Bintang & Pingat Persekutuan Daripada YDPA

IKLAN

Untuk rekod, Yogeswary sebelum ini tular apabila gelagatnya membantu pengunjung Kompleks Wanita, Kanak-Kanak dan Kardiologi HRPB dikongsi di media sosial hingga meraih perhatian Menteri Kesihatan, Dr Zaliha Mustafa.

Atas komitmen tinggi ditunjukkan, beliau kini ditugaskan mengawal keselamatan di Kompleks Rawatan Harian HRPB bagi membantu warga emas dan orang kurang upaya (OKU) sejak enam bulan lalu.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI