Bagi peminat filem haiwan buas, sudah tentu korang akan teruja menonton Crawl, filem edaran United International Pictures (UIP) yang dibintangi oleh Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson, Anson Boon ini.

Situasi Cemas Diserang Buaya, Filem Crawl Buat Penonton Tak Senang Duduk

Crawl mengisahkan tentang seorang perenang wanita (Haley) yang cuba untuk mencari ayahnya (Dave) ketika rebut taufan sedang melanda di daerah mereka. Walaupun sudah ditegah oleh pihak polis untuk meneruskan perjalanan ketika taufan, namun Haley tetap meneruskan niatnya untuk mencari Dave. Dalam misi menyelamat tersebut, mereka terperangkap dalam sebuah rumah banjir dan perlu melarikan diri daripada sekumpulan buaya ganas.

Korang bayangkanlah macam mana keadaannya bila kena berhadapan dengan bukan seekor, tapi sekumpulan buaya ganas.

Tak senang duduk kami menonton filem ini. Hiks!

IKLAN

Situasi Cemas Diserang Buaya, Filem Crawl Buat Penonton Tak Senang Duduk

Aksi penuh debar

Jalan cerita disusun kemas dengan permulaan pengenalan watak utama filem ini, Haley yang bercita-cita untuk meraih kemenangan dalam acara renang. Dibimbing oleh ayahnya yang juga sewaktu itu pernah menjadi jurulatih kepada Haley, Dave merupakan antara penyokong kuat dan sentiasa percaya akan kebolehan anaknya itu.

IKLAN

Jadi sewaktu diserang oleh buaya ganas, kepantasan dan kecekapan Haley nyata memberi kelebihan buat mereka untuk menyelamatkan diri.

Situasi Cemas Diserang Buaya, Filem Crawl Buat Penonton Tak Senang Duduk

IKLAN

Setiap babak dalam filem membuatkan penonton berdebar dan tertunggu-tunggu apakah yang bakal terjadi kepada mereka. Banyak juga adengan yang membuatkan kami tutup mata dan telinga. Iye la, sebab tak nak terkejut. Hehe!

Jadi korang bayangkanlah macam mana cemasnya bila melihat sekumpulan buaya besar menyerang manusia.

Adakah Haley dan Dave berjaya diselamatkan? Jom saksikan kesudahannya di pawagam yang berhampiran bermula 11 Julai 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=Pifgrr0uB3w