Biasalah apabila berlangsungnya anugerah siaran langsung, akan ada momen yang tak dapat dijangkakan berlaku – BERLAKU di atas pentas.

 

Anugerah Meletop Era sebagai contoh sudah lali dengan momen usik-mengusik di atas pentas. Sama ada disengajakan dalam skrip ataupun selebriti terlepas cakap semasa menyampaikan anugerah, REMAJA dapat menangkap 10 momen sarkastik semalam di atas pentas.

Leggo!

 

06

Muka Jihan Muse

Setelah Jihan menukar baju daripada kostum penari tradisional kepada gaun mengelip rekaan Ashraff Zainal, Nabil sempat menegur kenapa belum tukar baju lagi seperti yang sedang dilakukan Neelofa.

”Aku dah tukar ni, tak nampak ke?”

Nak coverline, Nabil pun berseloroh, “Maksud aku, tukar muka.”

Kasar, kasar..

 

05

Adik-Beradik Ishak

IKLAN

Remy Ishak dan Rashidi Ishak dipilih sebagai penyampai anugerah pertama iaitu Artis Baru Meletop yang akhirnya dimenangi oleh Eyra Hazali.

Tetapi apa yang berlaku sebelum Mira Filzah naik ke atas pentas untuk menyertai ‘adik-beradik Pak Ishak’ ini agak cringing untuk penonton di Axiata Arena.

Remy cuba mengusik Rashidi sama ada sudah jumpa pengganti, dan Rashidi membalas dengan berkata, “Sekurang-kurangnya saya dah merasa berkahwin.” Err..

Okay abang Remy, lets!

 

04

Adik-Beradik Suhaimi

Alamak, sarkasm mereka berdua ini sebenarnya lebih cringe-worthy. Atikah Suhaime bertanyakan kepada Sufian Suhaime bagaimana cara untuk move on daripada bekas kekasih.

”Mula-mula dengar lagu Mencuba. Kemudian jangan throwback, just pandang ke hadapan.” Atikah pantas membalas, “Tapi awak throwback naik helikopter dalam video muzik itu..”

IKLAN

Burn!

 

03

Nabil Mengusik Atikah Suhaime

Sebelum Atikah dan Sufian naik ke pentas, hos AME 2019 iaitu Nabil dan Jihan sempat mengusik Atikah.

Nabil berkata, “Kita persilakan Sufian Suhaime dan Atikah Rafael..”

”Huh, tak jadi Nabil! Dia tak jadi dengan Awi!”

 

02

Lofa Terkena

IKLAN

Ketika memperkenalkan barisan VIP dari pihak Astro Malaysia di kalangan penonton, Nabil mengusik Lofa dan salah seorang daripada Dato’ tersebut masih single.

 

01

Lofa Sound Jihan

Kesian Jihan! Hehe..

Setelah Jihan ‘enggan’ turun ke pentas untuk menyertai calon-calon Hos Meletop kerana tidak mahu susah-payah terpaksa naik semula ke atas pentas untuk menerima anugerah (Nabil: Astaghfirullah), Jihan berkata dia akan turun pentas jika dia tak memenanginya.

Jihan: “Aku turun pentas kalau tak menang.”

Lofa: “Takpe kau terus boleh balik.”

Jihan: “Baik Lofa..”

 

*****

Mana satu yang paling ouch, pedas?