Pemilik nama Alif Satar sebelum ini pernah trending di laman Twitter berikutan sikap romantik terhadap isterinya, Sha Dila Hadid sering mendapat perhatian ramai.

Malah, pernah saja Alif mendapat gelaran lelaki paling gentleman dan juga disenangi ramai orang kerana sikapnya terhadap orang ramai.

Terbaru, Alif sekali lagi trending di Twitter, kali ini kerana dia dipercayai cepat menyelamatkan keadaan yang awkward semasa mengacarakan program Big Stage 2019.

Insiden tersebut dipercayai berlaku semasa salah seorang peserta dikritik oleh salah seorang juri bagaimanapun, juri tersebut kemudiannya berkata bahawa program ini adalah besar, malah pengacaranya juga besar merujuk kepada salah seorang lagi hos, Sherry Alhadad.

IKLAN

Susulan itu, Alif segera menyelamatkan keadaan dengan mengatakan ‘big talent’ membuatkan juri tersebut segera membetulkan ayatnya.

“Itulah yang saya maksudkan,” kata juri tersebut.

IKLAN

Demikian itu, netizen memuji tindakan pantas Alif tersebut.

Sekali Lagi Nama Alif Satar Trending, Kali Ini Sebab Apa? Sekali Lagi Nama Alif Satar Trending, Kali Ini Sebab Apa? Sekali Lagi Nama Alif Satar Trending, Kali Ini Sebab Apa?

IKLAN

Anyway, marilah kita bersangka baik…mungkin betul itu yang dimaksudkan oleh juri cuma tak sampai kata-katanya itu. Spread love not hate ya gais!

Foto: Instagram Alif Satar

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI