Setelah ramai memiliki Samsung Galaxy Fold yang merupakan antara trend ciptaan terbaru telefon pintar pertama seakannya, Samsung dilihat cuba untuk menggabungkan teknologi dan nostalgia dalam model kedua dalam siri ‘foldable’

Model terbaru ini dinamakan Galaxy Z Flip. And just like what the name suggests, it flips! Seperti telefon bimbit yang selalu digunakan oleh generasi Y pada zaman sekolah dahulu.

Selepas Galaxy Fold, Samsung Kembalikan Rekaan Telefon Pintar ‘Flip’!

Ia merupakan antara ciptaan pertama yang diperbuat daripada foldable glass dan mempunyai beberapa fungsi yang belum pernah diperkenalkan.

IKLAN

Semasa ia dilipat, Galaxy Z Flip berbentuk kompak dalam tapak tangan dan stylish. Apabila dibuka, ia adalah telefon pintar bersaiz penuh dengan skrin Infinity Flex Display berukuran 6.7 inci.

Sama seperti Galaxy Fold, Galaxy Z Flip juga mempunyai 2 skrin untuk kegunaan berbeza pada waktu yang sama.

IKLAN

Selepas Galaxy Fold, Samsung Kembalikan Rekaan Telefon Pintar ‘Flip’!

Penulia juga menyukai fungsi Google Duo video call yang boleh dilakukan semudah membengkokkan telefon pada kedudukan 90 darjah. Tak perlu lagi untuk korang ‘menyendal’ telefon dengan buku tebal! Hehe.. Pengalaman video call juga menjadi lebih jelas dengan kamera hadapan 10MP.

IKLAN

Ya, Galaxy Z Flip dijual pada harga lingkungan premium iaitu RM5,888 untuk storan 256GB. Namun, itu sudah dapat dijangkakan untuk gajet berteknologi baru.

Bagi yang ingin mengembalikan kenangan telefon bimbit jenis flip, korang sudah boleh dapatkan telefon pintar ini menerusi tempahan awal sehingga esok (22 Mac) di LINK ini.

Sebelum itu, tonton video penuh Galaxy Z Flip di SINI.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI