Oktober merupakan bulan yang dinanti oleh si coffee lover di seluruh dunia. Mana tidaknya, tarikh 1 Oktober diiktiraf sebagai Hari Kopi Sedunia.

Malaysia juga tidak terkecuali apabila 5 jenama francais kopi popular menawarkan promosi masing-masing sempena hari ini. Ada juga di antara mereka yang melakukan promosi khas sepanjang bulan Oktober.

Jom hirup kopi pilihan pada harga berbaloi!

 

  1. Starbucks Malaysia

Selamat Hari Kopi Sedunia, 5 Promosi Dan Diskaun Kena ‘Grab’!

Starbucks kembali lagi dengan promosi semenarik membeli 2 gelas minuman Starbucks bersaiz Grande pada harga RM22 sahaja!  Tapi, ada syarat tertentu tau. Jangan lupa baca sampai habis di sini.

 

2. San Francisco Coffee

Selamat Hari Kopi Sedunia, 5 Promosi Dan Diskaun Kena ‘Grab’!

Bermula jam 10 pagi hingga 8 malam, pelanggan boleh menikmati kopi pada harga diskaun sepanjang hari ini.

Menariknya, tawaran San Francisco Coffee ini mengikut masa tertentu.

IKLAN

10AM – 12PM:  Caffé Latte / Caffé Americano RM6.00

2PM – 4PM: Iced Latte / Iced Americano RM7.00

6PM – 8PM: Mocha / Ultimate Latte Ultimate RM8.00

Untuk info lanjut klik di sini.

 

3. The Coffee Bean & Tea Leaf

Buat korang yang sudah lengkap divaksin, bersempena hari kopi sedunia ini, The Coffee Bean & Tea Leaf akan memberi tambahan espresso (untuk sebarang minuman buatan tangan) atau espresso whipped cream (untuk minuman Ice Blended®) secara PERCUMA!

IKLAN

Promosi hanya sah dari 1 hingga 3 Oktober 2021. Untuk syarat-syaratnya, rujuk poster di bawah.

 

4. Tealive

Selamat Hari Kopi Sedunia, 5 Promosi Dan Diskaun Kena ‘Grab’!

Jenama kegemaran ramai ini menawarkan promosi luar biasa untuk minuman kopinya. Pelanggan Tealive boleh mendapatkan minuman Signature Coffee, Latte & Americano pada harga RM5 saja bermula waktu pagi hingga jam 12 tengahari.

IKLAN

Untuk keterangan lanjut, klik di sini.

 

5. McDonald’s

Selain tawaran baucar dan McCafé Iced Latte bernilai RM1, McDonald’s Malaysia turut menawarkan pelbagai promosi tambahan untuk McCafé menerusi aplikasi McDonald’s sepanjang Oktober.

Antaranya adalah tawaran RM1.99 untuk minuman Iced Latte bersaiz medium, diskaun 50 peratus untuk pelbagai minuman McCafé terpilih dan tawaran istimewa untuk kek McCafé terpilih.

Selain itu, McDonald’s Malaysia tampil berkongsi kegembiraan bersama rakyat Malaysia menerusi tawaran tiga juta cawan kopi McCafé Americano secara percuma kepada mereka yang sudah divaksinasi.

Ia sebahagian daripada komitmen restoran segera itu untuk memberi sokongan, harapan dan semangat baharu kepada masyarakat untuk meneruskan kehidupan dengan lebih baik dalam tempoh mencabar ini.

*

Jadi coffee lover, apa tunggu lagi. Lets nikmati kopi pada harga-harga menarik hari ini, pilih sahaja jenama mana yang berkenan.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI