Bagi penggemar burger, hari ini korang dah boleh serbu semua restoran KFC kerana ada burger baru dilancarkan iaitu KFC Zinger Waffle Burger.

Kalau nak tahu, KFC Zinger Waffle Burger ini adalah gabungan unik waffle Belgian dan kepingan ayam zinger. Bayangkan bila keduanya bersatu!. Kalau sebelum ini korang biasa makan waffle dengan aiskrim tapi kali ini makan dengan ayam zinger yang rangup dan lazat. Ditambah dengan kepingan ayam rangup, dicurah dengan sirap mapel manis bersama sos mayo KFC, rasanya memang sedap tak hingat.

REMAJA dah pun try semalam sebelum dilancarkan hari ini dan rasanya memang berbaloi-baloi. Waffle memang lembut dan bila ditambah rasa enak kepingan ayam zinger itu, sedapnya makin terasa. Nak sedap lagi, kena makan dengan sos cili. Dihidangkan dengan pack yang agak besar, confirm korang kenyang sampai ke petang.

IKLAN
Sedap Tak Hingat! Ini Sebab Kenapa Kena Try KFC Zinger Waffle Burger
Perghh,rasanya memang terbaik. Harga ala carte cuma RM13.50 sahaja.

Menurut Ketua Pegawai Operasi KFC Malaysia, Ling Mee Jiuan, ciptaan terbaharu ini merupakan sebuah olahan unik kepada burger Zinger KFC kegemaran ramai, dan ianya berbeza daripada hidangan burger biasa.

“KFC Zinger Waffle Burger ini menampilkan kelazatan di setiap lapisan. Tidak dihidangkan bersama roti biasa, burger ini menampilkan waffle Belgian empuk yang mengapit filet ayam Zinger pedas bersama kepingan ayam rangup. Ianya dicurahkan dengan sirap mapel manis bersama sos mayo KFC bagi menghasilkan kombinasi menyelerakan di antara manis dan pedas bersama ciri empuk dan rangup.

IKLAN

“Kami sedia maklum bahawa generasi kini gemarkan kelainan di dalam hidangan makanan dan ini menjadi inspirasi kami untuk mencipta konsep burger istimewa yang lazat dengan ciri lain daripada yang lain. Burger ini bukan sekadar hidangan ringkas biasa kerana ianya padat dengan ramuan yang mampu mengenyangkan di samping memenuhi selera unik para penggemar KFC. Anda pasti tidak mahu melepaskannya,” katanya lagi.

Sedap Tak Hingat! Ini Sebab Kenapa Kena Try KFC Zinger Waffle Burger
Kombo Zinger Waffle Burger didatangkan bersama Crispier Fries dan minuman Pepsi Black.
Sedap Tak Hingat! Ini Sebab Kenapa Kena Try KFC Zinger Waffle Burger
Mega Box didatangkan bersama seketul ayam Hot & Spicy atau Original Recipe.

KFC Zinger Waffle Burger boleh didapati secara à la carte bermula daripada RM13.50. Hidangan masa terhad ini juga terdapat di dalam kombo serta Mega Box. Kombo Zinger Waffle Burger didatangkan bersama Crispier Fries dan minuman Pepsi Black. Manakala, Mega Box didatangkan bersama seketul ayam Hot & Spicy atau Original Recipe.

IKLAN

Boleh didapati di KFC Delivery dan semua restoran KFC seluruh negara mulai hari ini 2 Oktober 2018, sementara stok masih ada. Ianya bukan sekadar Zinger, bukan sekadar Wafel. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.kfc.com.my

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI