D”Usaha tidak akan mengkhianati hasil…”

Kumpulan hip-hop Zeppo Youngsterz yang pernah tular kerana video klip mereka meminta sumbangan dana untuk ke pertandingan tarian Body Rock akhirnya berjaya membuktikan bahawa setiap sen yang dihulurkan jelas bermanfaat apabila diumumkan berjaya menduduki tempat pertama pertandingan tersebut.

ARTIKEL BERKAITAN: Peserta Remaja Dance-Off 2018 Juarai Pertandingan Tarian Di Bandung, Congrats!

“Satu Malaysia Tolong Kumpul Dana…” – Zeppo Youngsterz Bergelar Juara Body Rock 2023 Di California

Dalam rayuan video berdurasi 48 saat di Instagram tersebut, kumpulan hip-hop Zeppo Youngsterz berkata mereka adalah satu-satunya rakyat Malaysia pada peraduan itu, dan akan bersaing dengan krew tarian profesional lain dari Filipina, Jerman, Kanada dan Mexico.

Hasil daripada video klip tersebut, mereka berjaya meraih dana yang mencukupi untuk menampung kos perbelanjaan yang terdiri dari kos tiket penerbangan, penempatan dan sebagainya. Antara penyumbang terbesar ialah dari Syarikat Tune Protect dan Kementerian Belia dan Sukan sendiri.

IKLAN

Bahkan Timbalan Menteri Belia dan Sukan, YB Tuan Adam Adli sendiri turut serta hadir memberi semangat kepada pasukan penari tersebut sebelum mereka berlepas di KLIA1.

Semalam, penat lelah mereka akhirnya terbalas apabila mereka diumumkan menduduki tempat pertama pertandingan tersebut. Wow, memang gempak habis!

Turut komen meraikan kejayaan mereka ialah wakil rakyat Muar, YB Syed Saddiq yang sebelum ini turut menderma dan mempromosikan pengumpulan dana kumpulan tersebut di media sosialnya.

“Hebat! Tahniah dan terima kasih kerana mengibarkan bendera Malaysia setinggi-tingginya,” komennya.

IKLAN

“Satu Malaysia Tolong Kumpul Dana…” – Zeppo Youngsterz Bergelar Juara Body Rock 2023 Di California

Sekadar info, Zeppo Youngsterz telah ditubuhkan pada 2011 dan dianggotai oleh belia tempatan yang berumur antara 13 hingga 32 tahun. Mereka menggabungkan unsur hip-hop dan seni mempertahankan diri ke dalam rutin mereka.

Pada tahun 2020, mereka telah mewakili Malaysia dalam pertandingan Body Rock Asia di Filipina, di mana mereka menduduki tempat ketiga.

IKLAN

BACA LAGI: “Saya Mengenang Orang Yang Sudah Tiada” – Nadeera Zaini ‘All Out’ Luah Emosi Menerusi Nyanyian Bikin Juri Terpukau

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram Zeppo Youngsterz

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI