Setelah mendapat sambutan yang memberangsangkan daripada trilogi filem Rock, Mamat Khalid sekali lagi memberi kepercayaan untuk mengarahkan filem terbarunya yang membawa legasi filem Rock – Rock 4: Rockers Never Dai, diterajui oleh Sharwani NS, Hazama, Adam John, Bulan Terry dan Nazimi Fahmi serta penampilan khas oleh Dato’ Awie, Khir Rahman, Madnoor Hendrix, Edry Hashim, Pekin Ibrahim, Kamarool Hj Yusof dan ramai lagi.

Kalau korang peminat setia filem Rock, mesti excited nak tonton filem keempat mereka kan?

Rock 4: Rockers Never Dai kembali dengan Ronnie James “Dio” (Sharwani NS) yang tersedar dari koma selepas berbelas tahun terlibat dalam kemalangan. Dio tidak dapat menerima arus muzik zaman sekarang yang telah banyak berubah dan tidak lagi menampilkan bakat nyanyian sebenar.

Rimba Bara 2 Bawa Legasi Filem Rock Dalam Rock 4: Rockers Never Dai

Semasa dia cuba untuk menyesuaikan diri dengan arus muzik moden, Dio sering mengimbau kembali kenangan ketika dia bersama kumpulan Rimba Bara. Dio tekad untuk menyelamatkan industri muzik rock sebelum terlambat dan dengan adanya media sosial masa kini, Dio telah berjaya menubuhkan Rimba Bara 2.

IKLAN

Dapatkah Dio mengembalikan jiwa sebenar muzik dan bakat dari kumpulan Rimba Bara 2 serta meneruskan legasi Rock yang tidak akan pernah lapuk dek zaman?

Ha, korang kena saksikanlah sendiri filem Rock 4 ini yang bakal ditayangkan di seluruh pawagam tanah air bermula 20 Februari nanti.

Komen pelakon Rock 4

Dibintangi oleh barisan muka-muka baru dalam filem Rock 4, Hazama, Adam John, Bulan Terry dan Nazimi Fahmi merasa sangat bangga apabila mereka terpilih untuk memainkan watak penting, iaitu menjadi kumpulan Rimba Bara 2.

IKLAN

Ditanya adakah mereka tidak takut jika dibandingan dengan kumpulan Rimba Bara yang terdahulu, ini jawapan yang diberikan oleh pelakon Rock 4.

Rimba Bara 2 Bawa Legasi Filem Rock Dalam Rock 4: Rockers Never Dai

IKLAN

“Sebenarnya kekuatan cerita Rock yang saya tahu bukan kerana pelakon tetapi jalan ceritanya. Pada masa yang sama kami percaya pada kemampuan abang Mamat Khalid kerana dia lebih tahu tentang cerita Rock yang sebenar,”

“Rock 4 ini bukan cerita yang macam filem-filem terdahulu kerana ia lebih kepada kisah anak muda sekarang. Kalau nak bandingkan pun saya rasa susah kerana zaman yang dibawakan itu adalah berbeza,” jelas Hazama yang memegang watak sebagai Omar iaitu selaku pemain basis.

Tambah Hazama lagi, wataknya yang merupakan seorang pemuzik dan bukannya penyanyi adalah cabaran utama kerana perlu memainkan bass dengan baik secara live. Pelakon lain kebanyakkan memang pemuzik, jadi dia perlu lebih banyak belajar untuk memberikan lakonan yang terbaik.

Sama-sama kita nantikan kemunculan Rock 4: Rockers Never Dai tidak lama lagi.