Resipi Sirap Bandung Soda Power Paling Sedap Untuk Buka Puasa

10147

Bila tiba Ramadan ni mula la tekak terasa nak minum air macam-macam. Kalau hari biasa langsung tak pernah hairan, tapi masuk je bulan puasa lain macam pula selera tekak ni.

Sirap bandung antara pilihan popular untuk menu berbuka. Kalau beli di bazar Ramadan harga seplastik boleh mencecah RM3, tapi rasanya belum tentu sedap.

Untuk lebih puas hati, apa kata harini korang cuba untuk buat sendiri. Lebih jimat dan pastinya berbaloi boleh minum hari-hari. Hiks!

Tapi tak nak la minum sirap bandung biasa je kan. Kalau nak kasi power sikit try campur dengan soda. Time berbuka nanti, korang je tahu nikmatnya macam mana.

Berikut merupakan resipi Sirap Bandung Soda Power yang dikongsi oleh Habibah Badar Bajrai untuk korang cuba. Bahannya simple saja dan cara membuat pun tak susah. Korang boleh refer pada video yang dikongsi dalam facebooknya.

IKLAN

Bahan-bahan:

– 1 botol air ice cream soda 1.5 litres

– Sirap ros

– 1 sudu teh essence vanilla

– 1 sudu besar susu pekat

– 1 tin susu cair

– Ais

Simple je kan bahan-bahannya
Nampak biasa, tapi kalau dah rasa confirm secawan tak cukup beb

Amacam, telan air liur kan? Selamat mencuba!