Siapa yang tidak kenal dengan pelakon dari negara seberang, Nia Ramadhani.

Pelakon sinetron Bawang Putih Bawang Merah yang satu ketika dulu mendapat sambutan hangat di Malaysia dan sehingga ke hari ini kita masih ingat dengan watak antagonis bawang merah ini.

ARTIKEL BERKAITAN : Nia Ramadhani Dan 6 Fakta Hidup, Terkini Ditangkap Kerana Dadah

Walaupun sudah menginjak usia 32 tahun dan memiliki tiga orang anak, bentuk badannya yang tinggi dan langsing itu sering dicemburui dan diidamkan oleh ramai wanita.

Rahsia Kurus Langsing Nia Ramadhani, Sudah Anak Tiga Tetap ‘Maintain’
Nia Ramadhani dan keluarga. Foto Via Instagram

Mengakui pernah naik berat badan, dia berjaya mendapatkan semula  bentuk badannya seperti asal. Hanya dalam masa 7 bulan saja, ini antara rahsia kurus langsing Nia yang kamu boleh ikut…

Sebelum ini Nia pernah beritahu yang berat badannya naik hampir 30kg ketika mengandungkan anak ketiganya. Disebabkan itu, Nia tekad untuk turunkan berat badan.

Rahsia Kurus Langsing Nia Ramadhani, Sudah Anak Tiga Tetap ‘Maintain’
Foto Via Instagram

Elak Nasi

IKLAN

Nia diet dengan cuba elak daripada makan nasi. Sebagai gantian kepada nasi, ibu kepada tiga anak ini akan mengambil makanan berdaging pada waktu tengahari. Antara pilihannya adalah ayam atau daging.

Makan telur setiap pagi 

Tak kiralah telur rebus, dadar atau hancur sekali pun, Nia hanya akan makan telur sebagai sarapan paginya. Ini kerana telur mempunyai sumber protein yang mencukupi untuk badan di mana kamu akan menjadi kenyang dalam jangka masa yang panjang.

Berenang

IKLAN

Nia sangat gemar lakukan aktiviti berenang sekiranya ada masa lapang. Tetapi sekarang, aktiviti ini menjadi rutin setiap hujung minggunya. Kalau kamu nak tahu dalam banyak-banyak aktiviti, tak dinafikan berenang dapat membakar lemak dengan cepat.

Elak makanan bergoreng dan ringan 

Nia cuba elakkan makan makanan dan menggantikannya dengan beberapa makanan sihat lain seperti kekacang dan buah-buahan.

IKLAN

Dikongsi oleh Nia, kadang kala dia teringin nak makan makanan bergoreng pada waktu malam. Mengingatkan dirinya sedang menjalani diet, Nia akan makan avocado untuk hilangkan rasa craving tersebut.

Jadi korang ada berani ikut cara Nia untuk tampil langsing? Tiada apa yang mustahil tapi pastikan kamu perlu tekad dan berdisplin okay?

BACA : Selepas 15 Tahun, Gaya Pelakon Sinetron ‘Bawang Putih’ Ini Patut Ditiru Hijabi!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.