Foto: @taylorxx99x & Harian Metro

Pemberian vaksin secara ‘walk in’ buat penduduk di sekitar Lembah Klang telah pun berkuatkuasa semalam dan terdapat 10 Pusat Pemberian Vaksin (PPV) yang telah ditetapkan.

Menerusi satu perkongsian yang telah dibuat oleh seorang pengguna Twiter, @taylorxx99x telah pun memuat naik ciapan mengatakan sesiapa yang masih belum mendapatkan temu janji vaksin di MySejahtera, boleh terus datang untuk walk ini di Tropicana Garden Mall, Petaling Jaya.

IKLAN

Menurutnya, mereka menjangkakan lebih 4,000 individu yang belum divaksin akan datang untuk walk in tetapi malangnya hanya sedikit sahaja yang mengunjungi PPV itu.

Korang yang belum mendapatkan vaksin dos pertama bolehlah terus ke Tropicana Garden Mall, PJ dan sebelum itu pastikan korang download aplikasi SELANGKAH.

IKLAN

Jelas @taylorxx99x lagi, ia terbuka kepada individu yang masih belum mendapatkan temu janji vaksin dan warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas.

IKLAN

Difahamkan, PPV ini dibuka sehingga jam 5 petang nanti. Bagi yang berdekatan dengan pusat membeli-belah itu, masih ada masa untuk korang ke sana.

Sumber: (1)