Ekoran daripada berita yang tular mengatakan pusat membeli-belah 1 Utama mencatatkan 63 kes positif COVID-19, pihak pengurusan kompleks beli-belah tersebut telah pun mengeluarkan kenyataan penafian terhadap berita tersebut.

Menurut pihak pengurusan mereka, terdapat kenyataan yang menggelirukan dikeluarkan dengan memberi kesimpulan bahawa semua kes dinyatakan dalam laporan adalah datang dari 1 Utama.

Pihak Pengurusan 1 Utama Nafi Laporan 63 Kes Positif COVID-19

IKLAN

Hasil ujian swab yang dilakukan ke atas 6,000 kakitangan kompleks beli-belah dan penyewa pada 11 dan Oktober lalu mendapati hanya 21 kes positif COVID-19 dilaporkan.

Sebanyak 44 kes yang dinyatakan dalam laporan Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah Petaling adalah bukan dari kompleks beli-belah 1 Utama, sebaliknya mereka sebenarnya adalah pengawal keselamatan kontrak dari luar pihak penyedia perkhidmatan dimana jangkitan COVID-19 itu adalah melalui asrama dan bukannya di dalam premis 1 Utama.

IKLAN
Pihak Pengurusan 1 Utama Nafi Laporan 63 Kes Positif COVID-19
Kredit foto: Facebook 1 Utama

Apabila dimaklumkan KKM mengenai seorang pengawal keselamatan positif COVID-19, pihak 1 Utama telah mengarahkan kesemua pengawal keselamatan untuk mengulangi ujian COVID-19 dan hanya membenarkan mereka bekerja semula apabila betul-betul bebas daripada virus itu.

IKLAN

Apa-apa pun, stay at home guys! Kita masih belum menang menangani wabak pandemik ini. Sentiasa patuh SOP jika berada di kawasan umum dan jangan lupa memakai pelitup muka.

Sumber: Facebook 1 Utama

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI