Jika mengenali sesiapa yang kuat fizikal dan mental- ataupun korang sendiri yang mampu untuk melalui cabaran ekstrem – this is for you!

 

Setiap tahun, saluran KIX HD (Astro 729) dengan kerjasama Fisherman’s Friend akan menganjurkan pertandingan paling lasak di Asia Tenggara, R U Tough Enough.

Untuk edisi tahun 2019, peluang korang untuk mencuba nasib merebut hadiah wang tunai akhirnya tiba.

Peserta Paling ‘Sado’ Mental & Fizikal Akan Pulang Dengan RM60,000 – Mampu?
Pemenang tahun lalu, Mohd Saddam semasa melalui salah satu cabaran di peringkat akhir.

Kuat dari segi fizikal saja tak mencukupi.

IKLAN

Seperti yang telah REMAJA saksikan pada tahun-tahun sebelum ini, pemenang keseluruhan ‘R U Tough Enough’ semuanya mempunyai keinginan mendalam dan ada kesungguhan meneruskan cabaran hingga ke peringkat Final Showdown.

Contohnya seperti pemenang tahun lalu, Mohd Saddam yang merupakan seorang ahli tentera. Ya dengar seperti, “Tentera, bolehlah“.

Namun, Saddam yang kehilangan ibunya pada usia 11 tahun dan terpaksa menyara 9 orang adik-beradik mempunyai mental yang sangat kental bagi memenangi R U Tough Enough 2018.

IKLAN
Peserta Paling ‘Sado’ Mental & Fizikal Akan Pulang Dengan RM60,000 – Mampu?
Sebagai juara, Mohd Saddam memenangi USD15,000.

Pada tahun ini, penganjur membuka peluang kepada para peserta dari negara Asia Tenggara dan Hong Kong.

Pendaftaran secara online sudahpun dibuka kepada peserta lelaki dan perempuan. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia berusia 18 tahun ke atas, korang hanya perlu layari laman web rasmi mereka untuk mendaftarkan diri sebelum 22 September 2019.

Peserta Paling ‘Sado’ Mental & Fizikal Akan Pulang Dengan RM60,000 – Mampu?

IKLAN

Setelah saringan tertutup dilakukan, 4 orang finalis dari Malaysia akan dipilih ke peringkat akhir untuk bersaing dengan peserta dari Indonesia, Filipina, Singapura, Thailand, Vietnam dan Hong Kong, di Sunway Pyramid, bulan November kelak.

Pemenang keseluruhan pula akan memenangi hadiah utama bernilai USD15,000 (RM60,000) dan dinobatkan sebagai ‘Southeast’s Asia’s Toughest 2019’.

Korang rasa korang mampu?

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI