Home Viral Perkahwinan Gadis & ‘Oppa’ Ini Tarik Perhatian, Kedua-Duanya Mualaf!

Perkahwinan Gadis & ‘Oppa’ Ini Tarik Perhatian, Kedua-Duanya Mualaf!

Foto Kredit : Instagram/ hijazpictura

Kalau sudah jodoh tidak ke mana..

 

Pempengaruh dan model terkenal dari Indonesia, Julia Prastini sah myang merupakan bergelar isteri kepada seorang pemuda Korea bernama Na Dae Hoon bernama dalam satu majlis perkahwinan yang diadakan di Cikarang, Indonesia baru-baru ini.

Pasangan romantis yang selamat dinikahkan pada 1 Ogos lalu secara tiba-tiba menjadi bualan warganet selepas video yang dimuat naik oleh Dae Hoon menjadi tular. Bukan saja kedua-duanya sama cantik sama padan. Mereka berdua juga sebenarnya berstatuskan saudara mualaf yang telah memasuki agama Islam.

Perkahwinan Gadis & ‘Oppa’ Ini Tarik Perhatian, Kedua-Duanya Mualaf!

IKLAN

Untuk pengetahuan, Dae Hoon yang berusia 27 tahun merupakan seorang chef, YouTuber dan model yang berasal dari Korea Selatan namun kini menetap di Indonesia.

Bukan saja dia memiliki raut wajah persis artis lelaki Korea, malah dia fasih berbahasa Indonesia dan amat berbakat dalam menghasilkan content baharu. Daehoon dilaporkan mengambil keputusan untuk memeluk agama Islam beberapa bulan lalu untuk mendalami ajarannya sebelum memperisterikan Julia Prastini.

@aadaehoon@wulan.lee 님에게 회신 iya sama @juletrulala♬ Fire On Fire – From “Watership Down” – Sam Smith

IKLAN

Terdahulu, ibu Julia pernah berkahwin untuk kali kedua, memutuskan untuk memeluk agama islam dan mengajak Julia serta adiknya sekali untuk mengikutnya.

Pada awalnya, Julia yang pada waktu itu berusia sembilan tahun mempersoalkan keperluan untuk memeluk agama Islam, namun akhirnya bersetuju memandangkan ia adalah cara terbaik untuk mereka sebagai sebuah keluarga bahagia.

IKLAN

@aadaehoon##avoidthecropchallenge sama istri tercantik@juletrulala♬ double take – dhruv

Di ruangan komen video tular itu, rata-rata warganet mengucapkan tahniah di atas hari bahagia pasangan ini. Tidak kurang juga ada dalam kalangan pengikut Dae Hoon yang ‘patah hati’ kerana oppa mereka kini sudah bergelar suami orang.

Pastinya kisah cinta mereka akan membuat lebih ramai remaja di Indonesia semua merasa lebih terbuka hati untuk berkahwin dengan mereka yang berlainan agama dan bangsa. Kami doakan agar Dae Hoon dan Julia akan berbahagia selamanya.