Pilihanraya sudah pun tamat. Bermacam ‘drama’ dan kejutan telah kita saksikan sepanjang lima hari yang lalu. Dan kini, negara kita melalui satu perubahan yang drastik ke arah Malaysia Baru. Dengan pemerintah dan pemimpin baru daripada Pakatan Harapan yang telah menewaskan Barisan Nasional yang sebelum ini telah memerintah negara lebih 60 tahun, ia pasti dinantikan penuh minat oleh rakyat.

Hampir semua negeri kini sudah pun mendapat perintah baru dengan ada yang mengekalkan muka lama dan tidak kurang juga muka baru yang mengepalai kerajaan negeri.

Dan pada hari ini, rakyat secara amnya cukup teruja melihat pemimpin yang telah dipilih mula memasuki pejabat dan memulakan tugas mereka yang telah diamanahkan.

Kelibat Perdana Menteri kita yang ke-7, Tun Dr Mahathir Mohamad merupakan antara yang paling mendapat perhatian. Selepas kali terakhir memegang tampuk kempimpinan tinggi negara pada tahun 2003, Tun Mahathir kini kembali memegang jawatan Perdana Menteri buat kali kedua demi memenuhi aspirasi serta harapan bagi agama, bangsa dan negara.

Jom sama-sama kita lihat foto dan reaksi pemimpin-pemimpin negara dan negeri yang mula masuk pejabat hari ini!

PERDANA MENTERI, TUN DR MAHATHIR MOHAMAD

IKLAN

MENTERI BESAR SELANGOR, AZMIN ALI

MENTERI BESAR TERENGGANU, DR AHMAD MOKHTAR

KETUA MENTERI PERAK, AHMAD FAIZAL AZUMU

MENTERI BESAR JOHOR, DATO OSMAN SAPIAN

IKLAN

KETUA MENTERI SABAH, DATUK SERI HAJI MOHD SHAFIE APDAL 

MENTERI BESAR KEDAH, DATO’ SERI MUKHRIZ MAHATHIR 

 

Selamat bertugas kepada seluruh pemimpin di peringkat tertinggi yang telah diberi mandat oleh rakyat pada PRU14 yang lalu. Semoga negara kita yang tercinta akan segera pulih dan terus bangkit menjadi lebih maju, makmur dan aman sentosa.

IKLAN

All the best YB sekalian! 🙂

KREDIT FEATURE IMAGE: Bernama, NST, Astro Awani

 

 

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI